0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kvæde, citron og brændenælde: Det skal du spise i marts

Marts er forår. I hvert fald når du kigger i kalenderen. Kan du ikke mærke det, kan du smage det.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

I den sydfranske by Menton fejres fra slut februar til begyndelsen af marts forårets komme med en citronfest, la fête du citron, og her i Norden, hvor vi i marts står med det ene ben i vinteren og det andet i foråret, er citroner og de andre citrusfrugter helt uundværlige. Ud over friske citroner til madlavning, så er det altid en god idé at have saltede citroner på lager – en tradition, der stammer fra det nordafrikanske køkken. Du skal bruge et stort patentglas, 6-8 citroner og 4 dl groft salt. Skær et kryds i citronen fra top til bund, men uden at skære helt igennem. Placer en spiseskefuld salt ind i hver citron, og pres dem sammen nede i glasset, så saften dækker dem. Forfin smagen med korianderfrø, fennikelfrø, et par laurbærblade og en hel rød chili. Vend dem i ny og næ, og efter en måned er de klar til brug i salater, supper og gryderetter.

Opret en profil, og få adgang til hele artiklen

Du får adgang til +500 lækre, grønne opskrifter og alle artikler på Politiken MAD

Opret dig her

Annonce

Seneste nyt