Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Tegning: Claus Nørregaard
Foto: Tegning: Claus Nørregaard

Bord til to: Jeg er jo en gammel mand, så jeg elsker sild og løg

Politiken MAD har inviteret Louisa Lorang på frokost. Hun vælger sild, øl og drømmer om at få fedt til.

Anbefalinger
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Vi stikker ud fra mængden i restauranten. Lumskebugten ligger en hurtig spadsergang fra Maersks hovedkvarter på Esplanden og det ses på klientellet. Her dominerer blå skjorter og businessmøder bordene med hvide duge og behageligt, polstrede stole.

Men selv om vi føler, vi er landet i en mandeloge, er Lumskebugten et af de steder Louisa Lorang spiser allermest.

»Jeg har tre steder, jeg altid kommer. Pastis for deres fritter, BarVin for deres tatar og Lumskebugten for deres sild. Jeg elsker det her sted for det gode håndværk og for kærligheden i køkkenet. Det ligger klasser over andre frokoststeder«, siger Louisa Lorang, der kort fortalt er kok, 43 år og kendt fra morgentv og en yderst produktktiv kogebogsproduktion. ​​​

Lumskebugten er ikke kun kendt for klassisk frokost og sild. Det er især defineret af manden bag, Erwin Lauterbach. Han var en af de første store kokke herhjemme, der viste os hvad, der sker, når man giver det grønne køkken kærlighed og godt håndværk. 70-årige Lauterbach var en af de første til at have en vegansk menu på kortet dengang det var et fremmedord for de fleste.

Men i dag går vi ikke i den grønne afdeling.

​​​

Sulten på mere?

Bliv abonnent på Politiken MAD for kun 199 kr.

Køb abonnement

Annonce

Seneste nyt