Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Anbefalinger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bord til to: Hvem er ikke vokset op med en fried chicken oplevelse?

Nadine Redzepi spiser friterede kyllingelår på Jah Izakaya, der minder hende om Tokyos uhøjtidelige spisesteder.

Anbefalinger
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Jah Izakaya & Sake Bar på Vesterbro i København er et af de få steder i landet, som tager sake seriøst, men Nadine Redzepi vil hellere drikke øl. Hun vil drikke pale ale brygget på japansk humle af det bornholmske bryggeri Beer Heer, som pifter øllet op med mandarinsyrlig yuzusaft. Serveret i et frosset glaskrus.​​​​

»Jeg kan ikke særlig godt lide øl, men første gang, jeg fik den her, var det sommer, og jeg blev helt vild med den. Jeg kan godt lide stemningen her. Det her sted minder mig om at være i Japan. Det er totalt nede på jorden, og det er så fed en måde at spise på, hvor man deler en masse retter«.

Nadine Redzepi er kogebogsforfatter og har brugt rigtig meget tid i Japan, fordi hendes mand har en restaurant, der hedder Noma. Da Noma lavede pop op i Tokyo i 2015, spiste Nadine og parrets tre døtre sig gennem byens izakayaer, japanernes uhøjtidelige spisesteder, som er en blanding af værtshus og restaurant. Min egen erfaring med Tokyos izakayakultur involverer smukke aftener med bare strømpesokker, grillede svineindvolde og blommevinsbranderter.

Heldigvis er det lidt mere sobert på Jah Izakya, men på ingen måde mindre delikat eller originalt.

Der hænger kulørte rislamper i loftet, anlægget spiller tung 70’er-dub med Tapper Zukie fra Jamaica, og på væggen hænger der et kunstværk, hvor Godzilla slås med King Kong om noget naturvin. Vi ankommer, da restauranten åbner, men en time senere er stedet stuvende fuldt.

Vi er her for at spise fried chicken – tori no karaage – en ret, der står Nadines hjerte nær. Og åbenbart også japanernes.

Sulten på mere?

Bliv abonnent på Politiken MAD for kun 199 kr.

Køb abonnement

Annonce

Seneste nyt