0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Marie Bentzon
Foto: Marie Bentzon
Anbefalinger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tue Bach Petersen fra vinhandlen Volatil: Chardonnay er meget mere end vinens McDonald’s

Det er på tide med et opgør med fadbamset fabriksvin, der smager af stakit, fortæller vinhandler Tue Bach Petersen.

Anbefalinger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

For at blive klogere på, hvad vi går rundt og drikker, spørger vi dem, der ved mest om det. Denne gang er det Tue Bach Petersen, som har vinhandlen Volatil på Vesterbro i København.

Skål, Tue. Hvad drikker vi?

Vi drikker 2018 chardonnay fra Rheinhessen i Tyskland. Vinbonden hedder Jason Groebe, og huset hedder Bergkloster.

Er chardonnay ikke omtrent noget af det kedeligste, man kan drikke?

Det er en total misforståelse. For chardonnaydruen er helt vildt alsidig. Det vil sige, at den kan være mineralsk og sprød som den vin, vi drikker nu, og den kan integrere fad på guddommelig vis i f.eks. Bourgogne. Der er mange, der siger, at de ikke kan lide chardonnay, men det er ligesom at sige, at du synes, at alle bukser er grimme. Det er for generaliserende. Når folk ikke kan lide chardonnay, så er det ofte, fordi de har smagt nogle superbassede vine, der er übermanipulerede og semivulgære.

Superbassede?

Få digital adgang til hele Politiken MAD

Lige nu giver vi dig digital adgang til hele Politiken MAD

Gå til tilmelding

Annonce

Seneste nyt