0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Her er alt, du skal bruge til at arrangere den perfekte sommermiddag

Tag en ordentlig bid af livet sammen med vennerne, og inviter til sommerfest.

25. juni 2020
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Menu

  • Citronmelissemojiito
  • Sprøde sommergrøntsager med sauce tartare
  • Gougères
  • Grillet spidskål med fetacreme
  • Honningmarinerede gulerødder med hjemmelavet labne
  • Lun blækspruttesalat
  • Comté og kirsebær
  • Jordbærtrifli

Sprøde grøntsager med sauce tartare

Line Thit Klein
Foto: Line Thit Klein

Den her klassiske sauce klæder alle grøntsager godt og stiller den værste sult, før middagen for alvor går i gang.

Gougères

Line Thit Klein
Foto: Line Thit Klein

Lidt af et 80’er-levn, men de smager så godt, at har du først proppet en i munden, kigger du langt efter fadet. Traditionelt er de uden chiliflager og serveres toppet med gruyère, men chilien klæder ostesmagen, og det knaser så dejligt med sesamfrø, jomfru i det grønne og birkes på toppen.

Citronmelissemojito

Line Thit Klein
Foto: Line Thit Klein

En frisk og sommerlig drink, hvor du også kan udnytte din vildtvoksende citronmelisse, hvis du har sådan en. Mynte kan bruges i stedet for citronmelisse.

Tidsplan

To dage før

  • Skriv en indkøbsliste. Sæt labne til afdrypning.

Dagen før

  • Køb alt ind.
  • Tjek, om du har isterninger.
  • Lav sauce tartare og fetacreme, og stil på køl.
  • Bag gougères, og opbevar dem i en lufttæt beholder efter afkøling.
  • Skyl og rens bredbladet persille og de andre krydderurter, og fordel i bøtter.

På dagen

  • Skær jordbær i stykker, og lav yoghurtcremen til triflien, og saml den i glas. Opbevar den på køl indtil servering.
  • Rens blæksprutter, og skær og hak grøntsager til spruttesalaten.
  • Rist hasselnødder til gulerødderne. Skyl kirsebær til comté.
  • Dæk bord.

En time før

  • Skær citroner ud til drinks, og find de øvrige ingredienser frem. Vent med at komme citronmelisse i til lige før servering.
  • Læg gougères på et fad, og skyl grøntsagerne til snacks, skær bok-choi i mundrette stykker, og anret på et fad med en separat skål til sauce tartare.

Når gæsterne er der, og inden I sætter jer til bords:

  • Grill spidskål
  • Steg gulerødderne
  • Steg blækspruttesalaten

Grillet spidskål med fetacreme

Line Thit Klein
Foto: Line Thit Klein

Spidskål er genial at grille. Den tager sig godt ud, smager forrygende og mætter godt.

Salat med blæksprutter, fennikel og rød peber

Line Thit Klein
Foto: Line Thit Klein

Søde røde peberfrugter, chiliprik fra piment d’espelette og syre fra citron giver spruttesalaten karakter. Server den lun med godt brød og andre grønne småretter.

Køb eller bag et godt surdejsbrød, som gæsterne kan suge saucer op med, som mætter godt, og som også kan spises til comtéen med søde kirsebær. En genial bro mellem det salte og det søde køkken.

Honningglaserede gulerødder med labne, nødder og urter

Line Thit Klein
Foto: Line Thit Klein

Underlaget af labne, en mellemøstlig friskost, går så fint med de søde og let syrlige gulerødder og afsluttes med knas, og hvad du kan finde af urter i haven.

Jordbærtrifli med yoghurtcreme

Line Thit Klein
Foto: Line Thit Klein

Smukke røde bær og vaniljeprikket flødecreme. Det er smagen af dansk sommer med et frisk touch fra yoghurten.

Playlisten

DJ Rikke Bronx har sat musik til sommermiddagen. Her er playlisten.

Vinmenu

Jonathan Soriano og Joachim Friis fra VinSuperNaturel anbefaler tre vine til menuen.

Snacks og forretter: Dejlige bobler med let syre, lidt æble og citrus.

  • PetNat, El Torrent de la Bruixa 2019
  • Producent: Amor Per La Terra / David Baixas, Spanien

Hovedretter: En flot macereret vin med god syre og lette tanniner til at arbejde med det grillede, søde og stærke.

  • Orangevin, I’m Orange - VSN Wine Project XII 2019, Spanien
  • Producent: Celler Tomás Torres.

Ost og dessert: Nogle ville vælge en rød, men vi synes, at det komplementerer comteen med noget floralt og frugtigt.

  • Hvidvin, Le Schlouk 2016
  • Producent: Domaine Geschickt, Alsace.

Du kan købe Politiken MAD x VSN vinudvalg på vinsupernaturel.com. De leverer i hele landet, og du får de tre vine og en VSN-vinåbner til 495 kr.