0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
  • Arrangementer

    MAD skal spises og opleves. Derfor holder vi løbende arrangementer, foredrag og fællesspisning.

    Madskole: Lær at grille sommergrønt

    Grillmad er ikke kun bøffer, pølser og kylling. De danske marker bugner af grønt, og du kan lære, hvordan du omdanner de friske grøntsager til sublim sommermad på grill, når Politiken MAD og Hahnemanns Køkken inviterer til grøn madskole med grillen i fokus.

    Du arbejder med topfriske grøntsager fra Stensbølgård, og velsmagen er i højsædet.

    På kurset lærer du:

    • at håndtere grønsager og hvordan man bruger grillen
    • at bruge urter og salat i sommerkøkkenet
    • at kombinere grønt og frugt
    • tips og tricks til hvordan du holder det grønne frisk i dit køkken til daglig

    På kurset laver hvert hold:

    • grillede grøntsager
    • grillet fersken med burrata
    • fladbrød på grill
    • salater med grillede grøntsager
    • verdens bedste dahl, som er et perfekt match til sommergrønt
    • grillet ananas til dessert

    Kurset foregår udendørs i hyggelige omgivelser, og der vil være vin og vand til maden, ligesom vi serverer te, kaffe, vand og snacks ved ankomst. I arbejder sammen i mindre grupper ved hver jeres arbejdsstation. Der vil være maksimum 20 personer i alt på et kursus.

    Kurset afsluttes med fællesspisning, og du kan selvfølgelig tage opskrifter og mad med hjem… medmindre vi har spist det hele.

    På kurset underviser kok og stifter af Hahnemanns køkken Trine Hahnemann, der brænder for økologi, bæredygtighed og det grønne køkken.

    Trine Hahnemann er desuden ambassadør for det skandinaviske køkken uden for landets grænser. Hun har udgivet syv bøger på engelsk, som er solgt i over hundredtusind eksemplarer, og har desuden medvirket i BBC’s madprogram ’Saturday Kitchen’.

    Læs mere om Trine Hahnemann her: www.hahnemannskoekken.dk

    Køb din billet her.

    Tirsdag 7. juli kl. 17
    Hahnemanns Køkken, Skt. Kjelds Plads 14, 2100 København Ø
    Pluspris 850 kr.
    Pris uden abonnement 999 kr.
    Billetgebyr 10 kr. pr. billet

    Tirsdag 11. august kl. 17
    Hahnemanns Køkken, Skt. Kjelds Plads 14, 2100 København Ø
    Pluspris 850 kr.
    Pris uden abonnement 999 kr.
    Billetgebyr 10 kr. pr. billet



    Madskole: Lær at lave strandkrabbebisque med Claus Meyer


    Kom på ’Verdens bedste skovtur’ – lær at lave strandkrabbebisque med Claus Meyer.

    Langs de danske kyster kan du sommeren igennem fange de velsmagende strandkrabber. Claus Meyer og venner er rykket til Nordsjælland for en stund og inviterer til ’Verdens bedste skovtur’. I samarbejde med Politiken MAD og Meyers Madhus kan du komme på eksklusiv masterclass med Claus Meyer og lære at lave strandkrabbebisque.

    Du får:

    • Masterclass med Claus Meyer, der også fortæller om hemmeligheden bag en velsmagende strandkrabbebisque
    • En menu, der består af antipasti, strandkrabbebisque med vilde urter, brød og aioli, et udvalg af hjemmebagte pizzaslices samt kaffe og linse
    • Tre glas udvalgt vin
    • En portion bisque til at tage med hjem
    • Det nyeste nummer af Politiken MAD

    Mette Mølbak, chefredaktør på Politiken MAD, introducerer arrangementet.


    Køb din billet her.

    Der er plads til 12 deltagere på holdet.

    Tid: 17. juli kl. 11-12.30

    Pluspris: 850 kroner.

    Pris uden abonnement 999 kr.

    Sted: A.P. Møller-grunden (parkeringspladsen), Fyrrestien 1A, 3230 Græsted.


    Fra 1. til 19. juli kan du opleve sommerprojektet ’Verdens bedste skovtur’. Læs mere på meyers.dk



    Kom til langbordsmiddag på Hotel- og Restaurantskolen


    Fremtidens kokke laver fremtidens mad – og den er grøn.

    Kom og smag på fremtidens mad, når Politiken MAD og Hotel- og Restaurantskolen inviterer til grøn samtalemiddag den 31. august kl. 18.

    Vi er midt i en grøn omstilling, og den nye generation af kokke er klar til at gå forrest. Det kan du komme og smage ved dette særarrangement, når de unge talenter på Hotel- og Restaurantskolen viser deres kunnen og demonstrerer potentialet i grøntsagskøkkenet.

    Vi begynder aftenen i skolens urtehave, hvor professor og gastrofysiker Ole G. Mourtisen vil gøre os klogere på, hvorfor grøn er fremtidens mad, og hvad vi kan gøre for at gøre grøntsager mere velsmagende.

    Herefter sætter vi os ved langbordet og får serveret den grønne menu. Mellem retterne kommer Trine Krebs fra Frugtmidlingen og giver en grøntsagspeptalk.

    Prisen inkluderer kolde grønne drikke til maden og kaffe og te efter maden.

    Vin kan tilkøbes.


    Køb din billet her.

    Tid: Mandag 31. august kl. 18

    Sted: Hotel- og Restaurantskolen, Vigerslev Allé 18, 2500 Valby

    Pluspris 250 kr.

    Pris uden abonnement 300 kr.



    Abonnement

    I Politiken MAD kan du fordybe dig i grønne tendenser og sæsonernes bedste råvarer, så du kan handle med solid grøntsagsviden.

    Med et abonnement på Politiken MAD får du:

    • Rabat på arrangementer
    • Rabat på køkkenudstyr og andre fordele hos Politiken Plus
    • 100 siders magasin bragt til døren 11 gange årligt
    • Temaer om tidens grøntsager og inspiration til din hverdag
    • Artikler om de nyeste trends, tendenser og teknikker
    • Opskrifter fra landets bedste madprofiler – altid baseret på sæsonens bedste råvarer
    • Interviews med kokkene, der sætter den grønne dagsorden

    Køb abonnement