0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Morten Langkilde.
Foto: Morten Langkilde.
Politiken Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En bid af madhistorien: Prins Henrik bød på lagkage i Saudi-Arabien

Der var ’saudichampagne’ og lam på menuen, da prinsgemalen tog på charmeoffensiv i 1974.

Politiken Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Han ser lidt misfornøjet ud, manden fra den saudiarabiske delegation, der er klemt inde i en dansk diplomatisk sandwich.

Måske er det ambassadøren på den ene side, som keder ham med sin snak om danske kyllinger og eksport. Måske er det på grund af synet af Billed-Bladets klummeskribent Ib Boye, som har kastet sig bagover i den swimmingpool, de sidder foran.

For det kan umuligt være selskabet fra den anden sidemand, prins Henrik, som sidder iført spraglet slips og fyldige bakkenbarter.

Vi er ved poolen på Hotel Al-Attas i byen Jeddah i Saudi-Arabien, hvor prinsgemalen tager del i et dansk erhvervsfremstød i februar 1974. Butikkerne er pyntet med vikingeballoner, og på hotellet udstiller danske fødevareproducenter, mens prinsgemalen sætter sig til bords med prins Fawaz og de andre repræsentanter fra regeringen.

Prinsernes spisebord er placeret under teltdug langs poolen med Dannebrog og det saudiarabiske flag hængt op i hver sin ende. På bordet står der arabiske specialiteter og dansk import. Den danske delegation har sørget for lagkage med flødeskum, mens værterne byder på lammeretten quzi, som er et festmåltid i arabiske lande. Det fortæller danskeren Søren Padkjær, som i 1974 arbejdede for Landbrugets Afsætningsudvalg i Beirut og var med til at arrangere besøget. Til maden blev der serveret bitter arabisk kaffe med kardemomme og dadler, husker Søren Padkjær, og ’saudichampagne’ – frugtsaft blandet med danskvand og isklumper.

Kender man lidt til prinsens appetit, var han sikkert mere til det spidsstegte lam end den danske lagkage.

Få digital adgang til hele Politiken MAD

Lige nu giver vi dig digital adgang til hele Politiken MAD

Gå til tilmelding

Annonce

Seneste nyt