Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Da vi interviewede Matt Orlando i slutningen af 2019, var restaurant Amass netop blevet kåret til Nordens mest bæredygtige. I marts serveres det sidste måltid med oksekød.

Da Matt Orlando tog den røde pille

Kokken Matt Orlandos restaurant havde haft åbent i et halvt år, da han besluttede sig for at starte forfra. Han manglede en dybere mening. Meningen fandt han i skraldet. Bogstavelig talt, for i dag findes der ikke længere skrald på Amass, hvor kaffegrums forvandles til friskost og æggehvider til soyasovs. Kom med om bord i Matt Orlandos tidsmaskine, hvor han giver et bud på fremtidens restaurantscene.

FOR ABONNENTER

AMASS, 2013

Matt Orlando stod i sin køkkenhave. Han var træt. Året nærmede sig sin afslutning, og han havde netop lukket restauranten ned, for at alle kunne holde ferie i tre uger hen over jul og nytår. Siden han åbnede Amass i et 60 år gammelt værktøjsdepot for skibsarbejderne på B&W-værftet, havde han arbejdet døgnet rundt. Og det var gået fuldstændig, som Matt Orlando havde drømt om. I månedsvis op til åbningen havde medierne hypet den tidligere Noma-køkkenchefs nye restaurant. Journalister og gastronomer fra udlandet fløj ind for at se, hvad amerikaneren havde skabt i et københavnsk industriområde så øde, at semiskumle typer kunne finde på at sætte sig på den anden side af panoramaruden og tænde op for deres joints midt i en 11-retters tastingmenu.

Men nu hvor Matt Orlando trak vejret ned i maven for første gang i 6 måneder, kunne han mærke, at der var noget galt.

Køb abonnement

Få adgang til alle artikler og de tre næste magasiner.

Køb abonnement