0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Emma Sejersen
Foto: Emma Sejersen

Mads Battefeld arbejdede halvandet år i Japan, hvor han blev udlært på sushirestauranten Hakkoku.

Mads blæser liv i sild og dansk sushi

For Mads Battefeld starter det perfekte stykke sushi klokken 7 i en flamingokasse i Rødovre. Det begynder nemlig med den perfekte fisk. Kom med i sushiskole hos den danske kok fra Aars, der ofrede alt for at lære håndværket i Tokyo og nu har åbnet en autentisk japansk restaurant i Danmark.

FOR ABONNENTER

Alt dette måtte Mads Battefeld, som cykler ved siden af mig, gå igennem, da han for to år siden rejste til Japan. De nådesløse arbejdstider og hans dedikation var med til at sende Mads fra Aars til tops i Tokyo, hvor han blev udlært som sushikok.

Sidste år åbnede han sin første restaurant, Sushi Anaba i København, hvor han serverer sushi, som man gør det i Japan, hvor han kun har plads til 8 gæster i spisebaren, og hvor han har høstet topkarakterer hos de danske anmeldere.

Vi er på vej til Sushi Anaba for at få en lektion af Mads, men inden da skal vi købe fisk. Ligesom Mads gjorde det hver morgen i Tokyo, når han cyklede til fiskemarkedet med sin læremester, og ligesom han gør i København, når han står klar hos engrosfirmaet Fiskerikajen, før solen står op, for at være førstevælger.

Sulten på mere?

Bliv abonnent på Politiken MAD for kun 199 kr.

Køb abonnement