Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Emma Sejersen
Foto: Emma Sejersen

Et kagekøkken i regnbuefarver

Det er syntetisk og alt for meget, men der er alligevel noget dragende ved den amerikanske kagetradition, mener kogebogsforfatter Christel Pixi.

Interviews
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Jeg er løbet tør for rainbow sprinkles, ellers skulle de helt sikkert med«, siger Christel Pixi og roder op i sit korte krøllede hår, der endnu ikke er helt tørt efter morgendukkerten i havnebadet uden for hendes lejlighed. Rainbow sprinkles er amerikansk regnbuekrymmel til kager, som skriger My Little Pony og girlypopkultur, men som i modsætning til den danske pendant, tivolikrymmel, holder farven. I dagevis.

Christel, der kalder sig Pixi, er tv-kok på ’Go’morgen Danmark’, kogebogsforfatter til to bøger om kager og besat af det amerikanske dessertkøkken, fordi det »bare er alt, alt for meget«.

»Til sammenligning med det franske dessertkøkken er det amerikanske faktisk ulækkert. Du får ikke bare en brownie – der skal også vaniljeis, karamelliserede nødder og en eller anden sovs på. Det kan jeg godt lide«, siger hun.

Og hvad gør lidt politisk ukorrekt syntetisk krymmel og en Oreo-kiks i det store billede, hvis de andre bageingredienser er af god kvalitet?

»Det er sjovt at eksperimentere med de farverige vilde ingredienser, men det lækre opstår, når det fjollede blandes med gode danske økologiske råvarer. Det hæver niveauet«.

Christel har været optaget af amerikansk bagekultur, siden hun som 12-årig satte tænderne i en cheesecake på Cheesecake Factory, da hun var på besøg hos sin far i Sydstaternes USA.

Bliv abonnent på Politiken MAD, og få adgang til hele artiklen

Du får de næste tre numre Politiken MAD leveret direkte til din dør og fuld adgang til alle artikler digitalt.

Køb abonnement

Annonce

Seneste nyt