0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Emma Sejersen
Foto: Emma Sejersen

Mad er lidenskab og håndkraft på Barabba

Restauranten Barabba i København er en italiensk parallelverden, hvor de henter friske trøfler og olivenolie hjemme i Umbrien, og hvor pasta er en nobel kunst. Kom med i madskole, og lær at rulle tagliatelle.

FOR ABONNENTER

»Der er steder i Bologna, hvor de kan finde på at stikke dig i halsen, hvis du gør det her forkert«.

Skulle man være i tvivl om, hvad pasta betyder for italienere, skal man bare kigge forbi Riccardos restaurant i København, Barabba. Her bliver der serveret frisklavet tagliatelle indtil kl. 2 om natten, kokkene har italiensk pas, Pavarotti og fodboldguden Roberto Baggio troner på væggene,og den friskpressede olivenolie fra Umbrien bliver hentet hjem til Danmark i dunke.

Så hvor bedre at tage hen for at lære at lave pasta? Helt fra bunden. Problemet er selvfølgelig, at pasta ikke er en ensrettet kunstform. Pasta er et spraglet kludetæppe af stilarter, kulturhistorie og identitet, der kan forene det italienske folk, lige såvel som det kan bringe det kollektive pis i kog i jagten på den sande æstetik.

Problemet er selvfølgelig, at pasta ikke er en ensrettet kunstform. Pasta er et spraglet kludetæppe af stilarter, kulturhistorie og identitet, der kan forene det italienske folk, lige såvel som det kan sætte det kollektive pis i kog i jagten på den sande æstetik.

I denne madskole kigger vi mod regionen Emilia-Romagna i det nordlige Italien, hvor man traditionelt set bruger rigtig mange æg i pastadejen, hvilket resulterer i fede, gule bånd af pappardelle og tagliatelle, der suger ragù som en svamp. Marco Cappelletti er køkkenchef på Barabba og vores pastaguide. Vi kigger ned på en skål fyldt med æggeblommer, og, jo, den er god nok: Vi skal bruge 10 æggeblommer. Og vi skal bruge en blanding af tipo ’00’-mel og en grov durumvariant, der hedder semolina.

Opret en profil, og få adgang til hele artiklen

Du får adgang til +500 lækre, grønne opskrifter og alle artikler på Politiken MAD

Opret dig her