Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Marie Bentzon/Freelance
Foto: Marie Bentzon/Freelance

Ahaas ’falafel-pizza’ – et fladbrød pyntet med falafel og syltet grønt - blev kåret som mest innovative servering til International Falafel Award i Malmø.

Interviews
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Falafel er arabisk for kærlighed: Verdens bedste falafel begyndte sit liv på Christiania i et pitabrød til en 10’er

Det Arabiske Madhus på Nørrebro har vundet VM i falafel i Malmø. I denne udgave af vores madskole kan du selv prøve kræfter med deres kikærtekugler.

Interviews
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Vi er i gang med at få en madlektion af en verdensmester.

Glem håndbold og fodbold, glem gastronomiens top-50-rangering og michelinkapløb, for der er en anden disciplin, hvor Danmark excellerer: falafel.

Til sidste års International Falafel Award – et slags uofficielt VM i falafel, hvor 15 deltagere fra 6 lande konkurrerede i kikærtekugler på torvet i Malmø – gik guldet til restauranten Ahaaa – Authentic Arabic Cuisine, som ligger i Blågårdsgade på Nørrebro i København. Restauranten tog ikke bare prisen for bedste falafel; deres ‘falafelpizza’, en slags dekonstrueret durumrulle, fik også prisen for most innovative falafel.

Ali Abdullah stod på scenen den dag i Malmø, og det er også ham, der står klar med kødhakker og kikærter i Blågårdsgade denne morgen for at lære os hemmeligheden bag den prisvindende falafel. Den gigantiske kødhakker af mærket Butcher Boy vil de fleste andre steder pumpe lyserøde tråde af fedt, sener og muskel ud gennem sit gitter. Men på Ahaaa – også kendt som Det Arabiske Madhus – skyder Butcher Boy med lysegrønne og neongule tråde, når Ali Abdullah fodrer maskinen med udblødte kikærter, chili, grøn peber og tre store bundter persille.

Han måler ingredienserne, men skal man lave rigtig god falafel, er der noget, man ikke kan måle, siger 36-årige Ali, som driver restauranten sammen med sin bror og sin grandfætter.

»Det her handler om fornemmelse. Jeg ved, hvordan en falafel skal se ud og smage, så jeg kan nærmest se allerede nu her i dejen, hvordan den ender med at være, når den kommer ned i frituren. Jeg ved ikke, hvordan jeg ellers skal beskrive det. Jeg har styr på det. Jeg har lavet det her i 20 år«.

Læs resten af artiklen som abonnent på Politiken MAD

Med et abonnement får du 100 siders magasin om grøn og bæredygtig mad leveret til døren

Køb abonnement

Annonce

Seneste nyt