Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Jørn Tomter
Foto: Jørn Tomter

Her er opfølgeren til kogebogssuccesen 'Jerusalem': Palæstinas køkken er krydret i sumak, chili og konflikt

Sami Tamimi er den ene halvdel af London-institutionen Ottolenghi, som sparkede liv i det grønne mellemøstlige køkken. Nu er Sami gået solo for at skrive en kogebog om det palæstinensiske køkken, om sumak og zat’aar og maden, som er et frirum i en splittet region. MAD har mødt Sami og hans medforfatter, Tara Wigley, i London og fået et par af deres bedste opskrifter fra kogebogen ’Falastin’, der netop er udkommet.

FOR ABONNENTER

Især kvinderne, de mødte, gjorde stort indtryk på Sami Tamimi: »Vores konklusion er, at det er kvinderne, der styrer Palæstina, for de er de sande entreprenører. De vil skabe forandring, opnå noget med deres liv, hvorimod mange af mændene er mere ligesom mig. En smule drømmende, en smule langsommere«.

I flygtningelejren Aida i Betlehem mødte de en kvinde, som har startet en succesfuld kokkeskole for at skaffe penge til lejrens handikappede børn. Hun serverede shish barak, små dumplings fyldt med lammekød, som er kogt i en syrlig fermenteret yoghurtsovs.

Tara er stadig skeptisk over for retten, men Sami var henført.

Sulten på mere?

Bliv abonnent på Politiken MAD for kun 199 kr.

Køb abonnement