0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Marie Bentzon
Foto: Marie Bentzon

Send Flere Krydderier er et professionelt køkken, som blev etableret i 2014. Send Flere Krydderier leverer catering og driver et spiseri og en café på Nørrebro i København. Det er en social-økonomisk virksomhed, hvilket betyder, at den har et socialt sigte og hjælper etniske minoritetskvinder med at få fodfæste på arbejdsmarkedet.

Interviews
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sambusaer er ægte grøntsagsmagi: Sådan laver du den somaliske version af samosa

Hos Send Flere Krydderier lærer MAD at folde perfekte somaliske sambusaer af Fadumo Dahir.

Interviews
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Det er tirsdag omkring frokosttid, og der er godt fyldt op ved bordene i Send Flere Krydderiers café i Nørrebrohallen i København.

Inde i køkkenet bag ved caféskranken, hvor friskbagte börek, balkanesiske snegle, frister, er 41-årige Fadumo Dahir i gang med at stable hel kanel, stødt spidskommen, korianderfrø og kardemomme i bøtter.

»Det er de krydderier, som det somaliske køkken bygger på«, siger Fadumo, som kom til Danmark i 1992, da borgerkrigen rasede i Somalia.

Hun er lidt nervøs, men ånder lettet op, da det går op for hende, at fotografen ikke behøver at have hendes fødder med de hvide arbejdstræsko med på billedet. For lidt over et år siden begyndte hun som kok i den socialøkonomiske virksomhed Send Flere Krydderier, hvor hun er en af stedets sambusaeksperter.

Sambusa er den somaliske version af samosa – en ret, der i Somalia serveres til festlige lejligheder, men hos Send Flere Krydderier er de næsten altid på menukortet. De sælger nemlig godt og er lysår bedre end de industrifremstillede filodejsfætre.

Fadumo henter en bageplade, hvor dejen til sambusaerne er delt op i 8 boller, der ligger og hæver med deres hvide maver vendt op mod lysstofrørene i loftet.

Få digital adgang til hele Politiken MAD

Lige nu giver vi dig digital adgang til hele Politiken MAD

Gå til tilmelding

Annonce

Seneste nyt