0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Marie Bentzon
Foto: Marie Bentzon

Dak Wichangoen er køkkenchef på restaurant Kiin Kiin og kendt som en af de tre dommere i DR-programmet 'Maddysten'. Den sjette ting, der altid skal være i Daks køkken, er champagne.

Interviews
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hjemme hos køkkenchefen på Kiin Kiin: Dak Wichangoens mikrobølgeovn går aldrig af mode

Hun er køkkenchef på Kiin Kiin, men hjemme gemmer Dak Wichangoen på gamle dyder og redskaber.

Interviews
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Dak Wichangoen skreg og begyndte at græde. Hun var ved at flytte fra Aarhus til København for at begynde sit arbejde på restauranten Kiin Kiin, da hendes mor blev svimmel og trillede to etager ned ad trapperne med en mikrobølgeovn i hænderne. Da moderen kom til sig selv, havde hun kun én bekymring:

»Er mikrobølgeovnen o.k.?«

Mikrobølgeovnen var o.k., moderen var o.k., og Kiin Kiin blev mere end o.k. for Dak Wichangoen. 10 år senere er hun køkkenchef på Nørrebro-restauranten, der vandt en michelinstjerne og revolutionerede gastronomiens syn på thaimad.

Men uanset hvor mange avantgardistiske fusionsretter hun udvikler på Kiin Kiin, er hendes hjemmekøkken i loftslejligheden på Østerbro i København præget af traditioner og redskaber, der har fulgt den 33-årige kok gennem hele livet.

Mikrobølgeovnen – en model af mærket Matsui fra slut-90’erne – har buler fra turen ned ad trapperne, men står stadig på køkkenhylden. Det samme gør den lyserøde riskoger, som moderens veninde donerede til Dak, da hun forlod den lille flække Djeld nord for Holstebro for at tage hul på livet som kok.

Bruger man op til seks af ugens dage i sin restaurant, er riskoger og mikrobølgeovn uundværlige redskaber, når rester fra natmaden skal varmes op og serveres med en skål ris.

Få digital adgang til hele Politiken MAD

Lige nu giver vi dig digital adgang til hele Politiken MAD

Gå til tilmelding

Annonce

Seneste nyt