0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Masao Yamazaki
Tegning: Masao Yamazaki
Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

5 spørgsmål til professoren: Hvilken betydning har kostfibre for vores tarme?

Kostfibre er vigtige for vores tarmes sundhed. Men hvad er kostfibre, og hvordan får vi nok? Professor Ole G. Mouritsen svarer på spørgsmål.

Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Planter, tang og svampe er enestående i den forstand, at det er den eneste slags kost, der indeholder kostfibre. Disse organismer er bygget op ved hjælp af forskellige fibre, hvoraf nogle er specielle kulhydrater (polysakkarider). Kulhydraterne er enten lange kæder eller forgrenede netværk af forskellige typer sukkerstoffer.

Køb abonnement

Få adgang til alle artikler og de tre næste magasiner.

Køb abonnement

Annonce

Seneste nyt