0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Emma Sejersen
Foto: Emma Sejersen
Madskole
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Saltet og gæret vitaminbombe: Sådan laver du kimchi

Vær opmærksom på, at fermentering er en levende proces, og din kimchi kan derfor udarte sig forskelligt fra gang til gang. Smag, test, og observer undervejs, og juster eventuelt mængden af salt og vand, i forhold til hvor mange grøntsager du bruger.

Madskole
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Nok til cirka tre store sylteglas

Ingredienser

1 kinakål
1 spidskål
1 fennikel
1 majroe
1 lille kinaradise
2 æbler
1 orange peberfrugt
1 rød peberfrugt
1 grøn chili
5 fed hvidløg
revet ingefær (en knold på størrelse med en lillefinger)
1 dl groft havsalt
2 spsk. koreansk chilipulver (det hedder gochugaru og kan fås hos de fleste asiatiske supermarkeder)
koldt vand

Sådan gør du

Emma Sejersen
Foto: Emma Sejersen

1. Forbered dine grøntsager: Flæk kinakålen i kvarte på langs. Skær det ud i stykker på cirka 3 cm. Rens majroen, men lad være med at skrælle den, så du beholder alle de gode vitaminer, der sidder i skrællen. Skær majroe, spidskål og æbler ud i mundrette stykker.

Emma Sejersen
Foto: Emma Sejersen

2. Skær fennikel, peberfrugter ud i tern på cirka 2 cm. Hak chilien i tynde skiver.

Emma Sejersen
Foto: Emma Sejersen

3. Forbered krydderiblandingen: Blend ingefær og hvidløg, eller riv begge dele på et fint rivejern.

Emma Sejersen
Foto: Emma Sejersen

4. Hæld kål og majroestykker i en stor skål, og drys salt ud over. Kram forsigtig saltet ind i kålen og ryst det godt rundt. Lad stå ved stuetemperatur i en halv time.

Emma Sejersen
Foto: Emma Sejersen

5. Hæld de andre grøntsager i skålen sammen med hvidløg, ingefær og koreansk chilipulver. Rør det sammen.

6. Hæld koldt vand i skålen, indtil det dækker grøntsagsblandingen

7. Fyld blandingen på steriliserede sylteglas med patentlåg. Sørg for, at vandet dækker grøntsagerne i glasset, men fyld ikke glassene helt op til toppen.

Emma Sejersen
Foto: Emma Sejersen

8. Lad glassene stå ved stuetemperatur i tre dage, så kålen og grøntsagerne begynder at fermentere. Du vil muligvis se, at små luftbobler danner sig i overfladen, og at det kan bruse lidt over. Sæt derfor glasset i en skål eller bakke.

9. Efter tre dage kan du stille kimchien i køleskabet og spise den – og drikke saften – når du har lyst. Alt efter temperament og smag kan kimchien holde sig i flere måneder.

Læs mere:

Annonce

Seneste nyt