Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Emma Sejersen
Foto: Emma Sejersen

Sådan laver du de perfekte sushiris

Der er en grund til, at Mads Battefeld brugte halvandet år i Japan på at lære at lave sushi: Det er nemlig helt vildt svært og teknisk. Men hvem kan ikke lide en udfordring? Her kan du komme i gang med at lave sushiris og rense blæksprutte, så du kan bringe en bid af Tokyo ind i dit hjemmekøkken.

Madskole
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Ris nok til ca. 40 stykker sushi

300 g sushiris
200 g vand (mængden kan variere, alt efter hvilken riskoger du bruger)
60 g riseddike
20 g æblecidereddike
15 g salt

1. Skyl risene i en skål. Rør forsigtigt rundt, og hæld vandet fra. Rens 3-4 gange, indtil væsken er næsten klar.

2. Hæld risene i en skål med rigeligt kold vand. Stil på køl i 3 timer.

3. Si vandet fra risene, og hæld dem i en riskoger. Tilføj vandet, men vær opmærksom på, at mængden af vand kan variere. På det her tidspunkt har risene suget så meget vand til sig, at man ikke behøver at bruge så meget vand til at koge dem, som man normalt ville gøre i en riskoger.

4. Bland eddiker og salt sammen. Når risene er kogt, hælder du eddikeblandingen i den gryde, risene har kogt i, og vender det forsigtigt rundt.

Bliv abonnent på Politiken MAD, og få adgang til hele artiklen

Du får de næste tre numre Politiken MAD leveret direkte til din dør og fuld adgang til alle artikler digitalt.

Køb abonnement

Annonce

Seneste nyt