Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Emma Sejersen
Foto: Emma Sejersen

Den perfekte sushi: Sådan tæmmer du en ti-armet blæksprutte

De svømmer rundt i havet omkring os, og når du først har renset din sprutte er den perfekt til sushi. Sushimester Mads Battefeld guider dig.

Madskole
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

1 stor 10-armet blæksprutte

1. Tag fat om kroppen med den ene hånd, og brug den anden til at hive hele bundstykket ud med indmad og blæksæk. Armene må du ikke lade gå til spilde; dem skærer du fra og griller.

2. Fjern rygsøjlen. Tag fingrene ind under kroppen, hvor der sidder en hård gennemsigtig bruskplade, som du hiver ud og smider væk.

3. Fjern vingerne på ydersiden af blæksprutten. Du skal ikke bruge kniv, bare kør tommelfingeren ind under hinden på begge sider af vingerne og så kan du løsne og fjerne dem. Vingerne kan fint grilles, men husk at fjerne den yderste hinde, så det ikke bliver sejt.

4. Fjern det sidste af de yderste hinder. Brug fingrene.

5. Rens det inderste af blæksprutten godt igennem under vandhanen så du fjerner indmadsrester og blæk, der kan sætte sig i kødet. Det er vigtigt, at du holder dit skærebræt rent, når du arbejder med fisk til sushi.

Sulten på mere?

Bliv abonnent på Politiken MAD for kun 199 kr.

Køb abonnement

Annonce

Seneste nyt