Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Marie Bentzon/Freelance
Foto: Marie Bentzon/Freelance

Tag med i madskole: Sådan laver du verdens bedste falafler

Det Arabiske Madhus, der ligger i Blågårdsgade på Nørrebro, har vundet verdensmesterskaberne i falafel. Her giver kokkene Hazem el-Yahya og Ali Abdullah dig opskriften.

FOR ABONNENTER

Til cirka 40 falafler

500 g tørrede kikærter
1 dl vand
1 bundt bredbladet persille (med stilk)
1/2 bundt koriander (med stilk)
1 grøn chili
1/2 grøn peber
1 spsk falafelkrydderi (se tip i tekst)
1/2 spsk ’7-krydderi’ (se tip i tekst)
2 tsk salt
1 knivspids natron
olie til fritering

Sådan gør du:

1. Hæld kikærterne i en stor skål eller bøtte med rigeligt vand. Dæk til, og stil på køl i mindst 18 timer.

Bliv abonnent på Politiken MAD, og få adgang til hele artiklen

Du får de næste tre numre Politiken MAD leveret direkte til din dør og fuld adgang til alle artikler digitalt.

Køb abonnement