0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Marie Bentzon/Freelance
Foto: Marie Bentzon/Freelance

Tag med i madskole: Sådan laver du verdens bedste falafler

Det Arabiske Madhus, der ligger i Blågårdsgade på Nørrebro, har vundet verdensmesterskaberne i falafel. Her giver kokkene Hazem el-Yahya og Ali Abdullah dig opskriften.

FOR ABONNENTER

Til cirka 40 falafler

500 g tørrede kikærter
1 dl vand
1 bundt bredbladet persille (med stilk)
1/2 bundt koriander (med stilk)
1 grøn chili
1/2 grøn peber
1 spsk falafelkrydderi (se tip i tekst)
1/2 spsk ’7-krydderi’ (se tip i tekst)
2 tsk salt
1 knivspids natron
olie til fritering

Sådan gør du:

1. Hæld kikærterne i en stor skål eller bøtte med rigeligt vand. Dæk til, og stil på køl i mindst 18 timer.

2. Kør kikærter, chili, grøn peber, persille og koriander gennem en kødhakker med et gitter på 2-3 milimeter. Når alt er kørt igennem, kører du halvdelen af farsen igennem kødhakkeren igen, så det får en finere tekstur. Bland det hele sammen. Alternativt kan du hakke kikærtefarsen i en foodprocessor eller blender.

3. Rør farsen med 1 dl vand. Brug lidt mere vand, hvis dejen virker tør. Tilsæt salt, natron og de tørre krydderier, og rør rundt. Tip: Du kan finde falafelmiks og 7-krydderi hos flere grønthandlere. Ellers kan du lave din egen krydderiblanding med ca. lige dele sort peber, korianderfrø, spidskommen, ingefær, kardemomme og kanel. Steg eventuelt en lille klat dej i olie på en pande for at smage, om farsen skal krydres lidt mere.

Køb abonnement

Få adgang til alle artikler og de tre næste magasiner.

Køb abonnement
Artiklen er låst – Sådan kommer du videre:
Du er her
Vil du have adgang?
NEJ
JA
Vil du tillade dataindsamling?
NEJ
JA
Køb abonnement

Som abonnent kan du tilpasse hvilken data, der indsamles.

Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Log ind

Læs videre på to måder:

Bliv abonnent
eller

God journalistik er ikke gratis. For at kunne læse denne artikel skal du tillade at dine data bruges til statistik og marketing.

Du kan altid trække dit samtykke tilbage.