0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Madskole
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

David Zilber guider: Lær at fermentere på 5 minutter

Fermenteringsnørden David Zilber lærer os kunsten at lave den perfekte saltlage til de gode bakterier.

Madskole
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Til 12 agurker
Arbejdstid: 15 minutter
Samlet tid: 7 dage

Ingredienser

12 skoleagurker
2 spsk. enebær
2 spsk. sorte peberkorn
1/2 citron i skiver
1 bundt dild
salt

Sådan gør du:

  1. Vask agurkerne i koldt vand. Rist enebær og peberkorn på en varm pande, så de frigiver aroma.
  2. Skyl et højt sylteglas i alkohol, og fjern plastikringen i låget. Stil glasset på en vægt. Nulstil vægten.
  3. Hæld agurkerne i glasset, og fyld på med koldt vand, indtil det dækker agurkerne og næsten når halsen på glasset.
  4. Noter den samlede vægt, udregn 3 procent af vægten i salt (gang med 0,03), og mål op.
  5. Hæld vandet fra glasset over i en skål sammen med saltet. Pisk eller blend det, til saltet er opløst.
  6. Tilføj de ristede krydderier til vandet, og hæld det over agurkerne i glasset.
  7. Dæk agurkerne med citronskiver, så de ligger under saltvandet. Tag et lille glas- eller plastlåg, og læg det øverst i glasset som en vægt, der holder det hele på plads.
  8. Lad agurkerne fermentere ved stuetemperatur i 7 dage. Hold øje med farven undervejs: Agurkernes lysegrønne farve vil langsomt skifte til en mere armygrøn nuance.
  9. Efter 7 dage tilføjer du din kvist med dild til sylteglasset, sætter gummiringen tilbage på indersiden af låget og stiller agurkerne i køleskabet.

Læs mere:

Annonce

Seneste nyt