0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Madskole
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Madskole: Sådan åbner du østers og laver asiatisk østersdressing

Madskole
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Disse 6 trin viser dig, hvordan du med det rette udstyr åbner dine østers:

Sådan gør du:

1. Skal du åbne stillehavsøsters som gigas eller gillardeau, der er lidt ældre og hårdføre, kan du med fordel vælge en kniv med et længere og spidst blad.

Emma Sejersen
Foto: Emma Sejersen

2. Placer østersen med den flade side opad i et viskestykke, så du holder godt fast om den og beskytter dine hænder. Find den lille bløde hulning, hvor de to skaller mødes.

Emma Sejersen
Foto: Emma Sejersen

3. Tryk kniven hårdt ind, til østersen åbner sig. Hvis du har svært ved at få den lukket op, kan du lirke kniven lidt fra side til side, men pas på fingrene og løse skalstykker.

4. Vrid kniven i en 45 graders vinkel langs med skallen for at løsne de to skaldele fra hinanden.

5. Skær østersen fri fra lukkemusklen i den flade skal.

6. Kør knivbladet langs den runde skal, løsn østerskødet, og vend den om. Brug spidsen af østerskniven til at rense for eventuelle skaldele. Stil på is, indtil du er klar til at servere.

Er du ikke til østers natural? Prøv at toppe dine østers med denne friske dressing:

Ingredienser

3 grapefrugter
1 spsk. sesamolie
2 spsk. fiskesovs
1/4 rød chili

Sådan gør du:

1. Den asiatiskinspirerede dressing passer især godt til stillehavsøsters med en ren saltsmag, såsom for eksempel danske gigas ellers franske fine de claires.

2. Pres saften ud af grapefrugterne, og si eventuelle sten fra.

3. Rør grapesaft sammen med sesamolie og fiskesovs. Hak chilien i tynde skiver, og hæld dem i dressingen. Lad den trække et døgn i køleskabet, før du serverer.

Emms Sejersen
Foto: Emms Sejersen

4. Åbn østers, og hæld ca. 1 teskefuld dressing i hver, alt efter smag og størrelse.

5. Anret på is med en skive rød chili fra dressingen på toppen.

Emma Sejersen
Foto: Emma Sejersen


Annonce

Seneste nyt