0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Emma Sejersen
Foto: Emma Sejersen

Japansk madskole: Sådan laver du ramen med miso

Madskole
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Til 4 personer

Ingredienser

Dashi:
1,5 l vand
1 stk. tørret kombutang (ca. 15 g)
25 g katsuobushi (tørret og røget bonito)
25 g tørret sardiner (kan undlades)
60 g hvid miso

Tilbehør:
4 portioner ramennudler (ca. 300 g)
250 g frisk dansk tang (forhandles hosdansktang.dk)
4 sojamarinerede æg (se opskrift)
4 forårsløg (hakket)
1 bundt korianderblade (hakket groft)
2 tsk. togarashi (japansk chiliblanding)

Sådan gør du:
Start din dashi dagen før ved at lade koldt vand og kombutang trække natten over i køleskabet.

Emma Sejersen
Foto: Emma Sejersen

Hvis du vil lave dashi på dagen, koger du vand og kombu, slukker for blusset og lader det trække i 15 minutter. Fjern kombu fra vandet, og varm op, til det simrer.

Emma Sejersen
Foto: Emma Sejersen

Tilsæt katsobushi og sardiner, lad det simre et par minutter, sluk for blusset, og lad trække i 15 minutter.

Emma Sejersen
Foto: Emma Sejersen

Si katsobushi og tørret fisk fra.

Forbered tang:

Emma Sejersen
Foto: Emma Sejersen

Blancher blæretang (10-15 minutter), blomkålstang (2-4 minutter) og gracilaria (ca. 2 minutter), og overfør straks til isvand.

Emma Sejersen
Foto: Emma Sejersen

Dryp tangen af i en sigte, når den er kølet ned, og overfør til en beholder.

Emma Sejersen
Foto: Emma Sejersen

Havsalat (også kaldet søsalat) vaskes grundigt og bades derefter i en skål med ca. 1 liter vand og 2 spiseskefulde riseddike.

Emma Sejersen
Foto: Emma Sejersen

Det tager ca. 30 sekunder, indtil tangen bliver lysegrøn og mør.

Lav suppen:

Emma Sejersen
Foto: Emma Sejersen

Tilføj 1 spiseskefuld miso i bunden af hver suppeskål.

Emma Sejersen
Foto: Emma Sejersen

Pisk den varme dashifond i, til misopastaen er helt opløst.

Emma Sejersen
Foto: Emma Sejersen

Kog nudlerne efter anvisning, og anret dem i toppen af suppen med to halve sojaæg, forårsløg, koriander og et lille drys togarashi.

Emma Sejersen
Foto: Emma Sejersen

Server straks, mens suppen er varm.

Læs mere:

Annonce

Seneste nyt