Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.
Spørgeskema om automatisk oplæsningTil 4 personer
Ingredienser
Dashi:
1,5 l vand
1 stk. tørret kombutang (ca. 15 g)
25 g katsuobushi (tørret og røget bonito)
25 g tørret sardiner (kan undlades)
60 g hvid miso
Tilbehør:
4 portioner ramennudler (ca. 300 g)
250 g frisk dansk tang (forhandles hosdansktang.dk)
4 sojamarinerede æg (se opskrift)
4 forårsløg (hakket)
1 bundt korianderblade (hakket groft)
2 tsk. togarashi (japansk chiliblanding)
Sådan gør du:
Start din dashi dagen før ved at lade koldt vand og kombutang trække natten over i køleskabet.
Hvis du vil lave dashi på dagen, koger du vand og kombu, slukker for blusset og lader det trække i 15 minutter. Fjern kombu fra vandet, og varm op, til det simrer.
Tilsæt katsobushi og sardiner, lad det simre et par minutter, sluk for blusset, og lad trække i 15 minutter.
Si katsobushi og tørret fisk fra.
Forbered tang:
Blancher blæretang (10-15 minutter), blomkålstang (2-4 minutter) og gracilaria (ca. 2 minutter), og overfør straks til isvand.
Dryp tangen af i en sigte, når den er kølet ned, og overfør til en beholder.
Havsalat (også kaldet søsalat) vaskes grundigt og bades derefter i en skål med ca. 1 liter vand og 2 spiseskefulde riseddike.
Det tager ca. 30 sekunder, indtil tangen bliver lysegrøn og mør.
Lav suppen:
Tilføj 1 spiseskefuld miso i bunden af hver suppeskål.
Pisk den varme dashifond i, til misopastaen er helt opløst.
Kog nudlerne efter anvisning, og anret dem i toppen af suppen med to halve sojaæg, forårsløg, koriander og et lille drys togarashi.
Server straks, mens suppen er varm.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter