0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Eva H. Tram
Foto: Eva H. Tram

Du behøver ikke at piske: Bagt hokkaido med quinoa a la bearnaise

Det bagte hokkaido får smag à la bearnaise, når du vender quinoaen med smør, æggeblomme, eddike og estragon. Du slipper endda for krampe i armen, for her skal ikke piskes.

Aftensmad
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Til 3-6 personer
Arbejdstid: 25 min.
Samlet tid: 60 min.

Ingredienser

1 hokkaidogræskar
200 g quinoa
4 dl vand
2 spsk. æbleeddike
50 g smør
1 æggeblomme
en håndfuld estragon
salt og peber

Sådan gør du:

  1. Forvarm ovnen til 230 grader varmluft, og sæt græskarret på en bageplade direkte i ovnen. Lad det bage et sted mellem 30 til 40 minutter afhængig af størrelse. Mærk efter, om græskarret er mørt, ved at stikke i det med en kniv; du er ikke i tvivl, når den er der.
  2. Imens laver du quinoaen: Hæld quinoa og vand i en gryde med lidt salt, lad det koge op og småsimre i 15-20 minutter, indtil alt vandet er forsvundet. Tag gryden af varmen, tilsæt æbleeddike og smør, og rør det sammen. Herefter tilsættes æggeblommen og groft hakket estragon. Smag til med salt og peber.
  3. Tag græskarret ud, og læg et snit fra top til bund, vrid siderne fra hinanden, og skrab kernerne ud. Fyld quinoa i græskarret, der hvor kernerne sad før, og server det, mens det endnu er dampende varmt.

Tip: Server din bearnaise i en dekonstrueret version, som sparer dig for krampe i armen og sved på panden over, hvorvidt den skiller. For her skal der ikke piskes.

Klima: Det sydamerikanske quinoafrø dyrkes i Danmark, men ikke i store mængder. Vil du gøre din ret mere klimavenlig, kan du udskifte quinoa med perlebyg.

Læs mere:

Annonce

Seneste nyt