Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Ditte Ingemann
Foto: Ditte Ingemann

Chiligryden gemmer på både kidneybønner og sorte bønner, og får en både dyb og mørk smag fra chokolade, øl og lidt brun farin.

Aftensmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Chokolade, øl og brun farin: Den perfekte chili sin carne, der smager af kød

De fleste kender chili con carne. Denne version er uden kød, og jeg vil næsten garantere, at du ikke opdager det – retten får sin dybde fra chipotlechili, som er røget, tørret chili.

Aftensmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

4 personer

Ingredienser

2 rødløg
4 fed hvidløg
1 rød peberfrugt
1 squash
2 spsk. olie
1 spsk. tomatpure
2 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. oregano
1-2 tsk. chipotlechili
1 tsk. stødt kanel
15 g chokolade, 100 procent (eller 1 spsk. mørk kakao)
2 ds. hakkede tomater
2 spsk. syltede jalapenos
1 dl mørk øl
1 tsk. brun farin, eller kokossukker
250 g kogte kidneybønner
250 g kogte sorte bønner
150 g frosne majskerner
salt og peber

Topping
frisk rød chili
1 avocado, i tern
8 spsk. cremefraiche
1 bdt. koriander

Sådan gør du:

  1. Hak rødløg og hvidløg fint. Skær peberfrugt og squash ud i små tern, og svits det hele i olie i en gryde sammen med tomatpure.
  2. Tilsæt spidskommen, oregano, chipotle og kanel, og svits yderligere 2 minutter.
  3. Tilsæt chokolade, hakkede tomater, jalapenos og øl, og lad det hele simre ved middelvarme i ca. 1,5 time.
  4. Blend det hele til en ensartet sauce og smag til med salt, sukker og eventuelt mere chili.
  5. Kom bønner og majs i, og lad retten simre yderligere 30 minutter, og smag til med salt og peber og evt. mere chili.
  6. Anret gryderetten i skåle, og top med frisk rød chili, tern af avokado, cremefraiche og masser af koriander.

Tip: Du kan sagtens servere ris til din chili sin carne. Kan du ikke skaffe chipotle, så brug en kombination af stødt chili og røget paprika. Juster selv med chili, alt efter hvor stærkt du kan lide det.

Læs mere:

Annonce

Seneste nyt