0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Ditte Ingemann
Foto: Ditte Ingemann

Falaflerne af søde kartofler og med varme krydderier er i fint samspil med de rå kålblade og lidt salt feta.

Aftensmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sprødt og sundt: Kåltacos med falafler og gulerodssalat

Søde kartofler har en sødlig, fyldig og krydret smag, som passer rigtig godt til disse falafler og en frisk gulerodssalat.

Aftensmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Til 4 personer

Falafler
2 store søde kartofler
2 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. stødt kanel
3 fed hvidløg
1-2 tsk. stødt chili
1 spsk. tahin
saft fra 1/2 citron
1 håndfuld bredbladet persille
4-5 spsk. kikærtemel
salt og peber
olie til stegning
sesamfrø

Salat
4 gulerødder
1 håndfuld marokkansk mynte
1 håndfuld koriander
100 g blød feta

Dressing
1 tsk. stødt spidskommen
1 spsk. tahin
3 spsk. olivenolie
2 spsk. citronsaft
salt og peber
evt. 1-2 spsk. vand
8 lilla kålblade

Sådan gør du:

  1. Falafler: Rengør kartoflerne, og kom dem i et ildfast fad. Bag dem ved 200 grader, varmluft, i ca. 30-40 minutter, indtil de er helt møre. Tag kartoflerne ud, og lad dem køle af.
  2. Fjern skindet, og tag det bløde kød ud med en ske, og kom det i en foodprocessor. Tilsæt krydderier, tahin, citronsaft, persille og kikærtemel, og blend det hele godt sammen til en fars. Smag farsen til med salt og peber.
  3. Lad gerne farsen trække i ca. 20 minutter. Varm en pande op med olie, og steg små falafelkugler, til de er gyldne og sprøde.
  4. Salat: Skræl gulerødderne, og skær dem enten i lange tynde strimler med en kartoffelskræller eller i tynde skiver. Hak urterne fint og bland dem med gulerødder. Smuldr feta over salaten.
  5. Dressing: Pisk spidskommen, tahin, olie, citronsaft, salt og peber sammen, og smag dressingen til – er den for tyk, så tilsæt en smule vand. Fordel dressingen over salaten, og smag til inden servering.
  6. Fordel otte små kålblade på et fad, og top hver af dem med falafler og gulerodssalat. Drys med lidt sesamfrø.

Tip: Den søde kartoffel bliver også kaldet batat og er en rodgrøntsag, som ofte har en lang facon og orange/gulligt frugtkød. Den indeholder en del A-vitamin og har også et højt indhold af fibre, så der er al mulig god grund til at gå om bord i den søde kartoffel.

Læs mere:

Annonce

Seneste nyt