Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Ditte Ingemann
Foto: Ditte Ingemann

Kikærter, aubergine og spinat giver gryderetten substans og passer godt med rettens varme og stærke krydderier.

Aftensmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Med stegt aubergine og tomat: Billig, mættende og klimavenlig kikærtegryde

Denne gryderet er både billig, mættende og velsmagende. Lav gerne en stor portion, så du kan fryse en portion ned eller have rester til næste dag. Retten får dybde fra harissa og miso.

Aftensmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

4 personer

Ingredienser

2 rødløg

5 fed hvidløg

3 tsk. harissa

4 tsk. spidskommen

1 tsk. kanel

salt

4 ds. hakkede tomater

4 dl vand

2 auberginer, ca. 500-600 g

kokosolie, til stegning

2 ds. kikærter

150 g frisk spinat

1 spsk. mørk miso, valgfrit

frisk koriander, eller persille til pynt

Sådan gør du:

  1. Pil rødløg og hvidløg og hak begge dele fint. Kom det i en gryde sammen med harissa, spidskommen, kanel, salt, tomater og vand – rør det godt sammen.
  2. Sørg for, at gryden kan tåle at komme en tur i ovnen. Læg låg på gryden, og stil den i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 1,5 time.
  3. Skær auberginerne i små tern, og steg dem lidt ad gangen i olie på en pande, til de er bløde og gyldne på alle sider. Krydr med salt.
  4. Dræn kikærterne, og lad dem dryppe af i en sigte. Rengør spinaten grundigt, og skær den ud i tynde strimler.
  5. Tag gryden ud af ovnen, og rør godt rundt – smag tomatsaucen til, og tilsæt eventuelt mere vand, hvis du ønsker en tyndere konsistens. Tilsæt auberginer, kikærter og spinat, og stil gryden i ovnen igen i yderligere 15-20 minutter.
  6. Tag gryden ud af ovnen – tilsæt en skefuld miso, og rør godt rundt.
  7. Fordel gryderetten i skåle, og pynt med frisk koriander eller persille inden servering.

Tip: Du kan sagtens servere kikærtefladbrød til denne ret. Harissa er en nordafrikansk chilisauce og kan købes i helsekostbutikker eller hos etniske grønthandlere. Kan du ikke skaffe harissa, så brug en anden form for chilisauce i stedet.

Læs mere:

Annonce

Seneste nyt