Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Ditte Ingemann
Foto: Ditte Ingemann

Chiligryden gemmer på både kidneybønner og sorte bønner, og får en både dyb og mørk smag fra chokolade, øl og lidt brun farin.

Aftensmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Opskrifter: 3 grønne gryderetter

Simremad behøver ikke at være kødtunge sager. Ditte Ingemann giver her tre bud på varmende og velsmagende grønne grydderetter.

Aftensmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Lige nu er tiden inde til store skåle med varme supper, dampende gryderetter og knald på krydderierne – de kolde måneder kalder på simre- og gryderetter, som kan stå på komfuret og passe sig selv, mens den dejlige duft spreder sig i hele huset.

Ofte forbinder vi simrekøkkenet med store kødudskæringer, som skal tilberedes i mange timer for at afgive smag og blive mørt og lækkert.

Faktisk kan man sagtens lave vegetariske gryderetter med saft, kraft og masser af smag.

Men faktisk kan man sagtens lave vegetariske gryderetter med saft, kraft og masser af smag.

Det allervigtigste at have fokus på er smag; en gryderet skal have masser af smag, og den skal tilfredsstille vores smagsløg.

Jeg sørger altid for, at mine vegetariske retter har dybde – vi kan godt kalde det umami, en af de fem grundsmage, som også bliver kaldt for kødsmagen – en rig smag med mundfylde, som tilfredsstiller os, når vi spiser.

Den velsmag kan vi opnå uden kød og i stedet bruge produkter som miso, chipotle, harissa og saltede citroner, som alle kan købes i helsekostbutikker eller etniske supermarkeder.

De er tilmed drøje i brug og kan bruges til at pifte alverdens retter op med.

Det gode ved gryderetter er, at det er meget nemt at lave store portioner – enten portioner til fryseren eller til flere dage – gryderetter udvikler masser af smag natten over og smager næsten bedre dagen efter.

Chili sin carne med øl, chokolade og kanel

Ditte Ingemann
Foto: Ditte Ingemann

De fleste kender chili con carne. Denne version er uden kød, og jeg vil næsten garantere, at du ikke opdager det – retten får sin dybde fra chipotlechili, som er røget, tørret chili – kan du ikke skaffe chipotle, så brug en kombination af stødt chili og røget paprika. Juster selv med chili, alt efter hvor stærkt du kan lide det.

Kikærtegryde med stegt aubergine og spinat

Ditte Ingemann
Foto: Ditte Ingemann

Denne gryderet er både billig, mættende og velsmagende. Lav gerne en stor portion, så du kan fryse en portion ned eller have rester til næste dag. Retten får dybde fra harissa og miso.

Dittes dahl med kikærtebrød

Ditte Ingemann
Foto: Ditte Ingemann

Dahl er en både nem, billig og dejlig ret. Jeg tilsætter en smule saltede citroner, som smager fantastisk og meget aromatisk. Citronerne kan pifte selv de kedeligste retter op og bidrager med en dejlig syrlig og salt smag.

Annonce

Seneste nyt