0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Mikkel Adsbøl
Foto: Mikkel Adsbøl
Aftensmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sunde og fyldt med smag: Fladbrød med grønne falafler

Gode grøntsager i en falafel kan være kogt rødbede, gulerod, squash, blomkål, edamamebønner, spinat og persille.

Aftensmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

4 personer

Ingredienser

Falafler
200-300 g kogte grøntsa­ger, her er brugt broccoli og ærter
300 g kikærter, udblødt nat­ten over
1-2 håndfulde bredbladet persille
2 fed hvidløg
1 løg
1 spsk. stødt spidskommen
1-1 ½ citron, saften
ca. 2 tsk. salt
rigeligt olie til stegning

Løgsalat
2 rødløg, i supertynde skiver
2 citroner, saften
2 tsk. sukker
2 håndfulde bredbladet persille

Tilbehør
4-8 fladbrød
2-3 dl tyk yoghurt
lidt snittet salat, agurk eller tomat i tern eller lignende som topping
evt. 1-2 tsk. nigellafrø
evt. chilisauce

Sådan gør du:

Falafler

  1. Blend grøntsager med kikærter, persille, hvidløg, løg, spidskommen, ci­tronsaft og salt i en foodprocessor. Falafelfarsen skal ikke være for grov, men heller ikke alt for fin. Tag den op i hånden. Er den er nem at forme, er den perfekt.
  2. Form falafler med en våd ske, og steg dem gyldne og lækre i 3-4 cm olie på en varm pande. Vend dem undervejs, så de bliver gyldne over det hele. De skal have ca. 8 minutter i alt.

Løgsalat

  1. Skær løgene i tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Rør citronsaft med sukker, og lad løgene marinere i mindst 5-10 minutter. Vend persille i lige inden servering.
  2. Lun fladbrødene, top med grøntsager, falafler, yoghurt og løgsalat og lidt snittet salat, agurk eller tomat i tern. Drys evt. med nigellafrø og server straks, gerne med din favorit-chilisauce.

Tip: Man kan komme de fleste grøntsager og krydderurter i falafler. De er både sunde, smagfulde og en fed måde at bruge en rest på. Brug maks. 50 procent grønt i forhold til kikærter, og vær obs på, at grøntsagerne er godt afdryppede, så farsen ikke bliver for tynd. Brug det grove af persillen i falaflerne og det fine af persillen til salaten, så spilder du mindst muligt.

Læs mere:

Annonce

Seneste nyt