Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Madmagasinet, som tager klimaet alvorligt Køb abonnement på Politiken MAD

Mikkel Adsbøl
Foto: Mikkel Adsbøl
Aftensmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Undgå madspild: Fyldte, uskrællede, bagte kartofler med bacon

For en vegetarisk version kan du bruge ærter, peberfrugt, urter og ost i stedet for bacon og kødsauce.

Aftensmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

4 personer

Ingredienser

Brug resterne
cheddar (eller anden fast ost fra gemmerne som fx danbo eller mozzarella) og en rest kødsauce eller chili con carne

Kartofler med bacon
6 bagekartofler
125 g bacon i tern
25 g smør
3 dl creme fraiche
1 spsk. chipotle hot sauce
200 g rest af kødsauce eller chili con carne
150 g ost
3 spsk. hakket purløg
2 tsk. salt
1 tsk. peber

Sådan gør du:

  1. Vask kartoflerne godt, og prik dem et par gange med en gaffel, så dampen kan komme ud af dem, når de bages. Læg kartoflerne på en bageplade, og bag dem i ovnen ved 225 grader, til de er gennembagte. Det tager ca. en time. Lad dem køle lidt, og halver så kartoflerne. Steg baconet sprødt i smørret. Tag baconet op.
  2. Skrab det meste af kartoflen ud af skrællen, men lad nogle millimeter blive siddende på kartoffelskrællen. Pensl kartoflerne udvendigt og indvendigt med smørret, som du har stegt bacon i. Læg kartoflerne på en rist, og grill dem i ovnen. Vend dem, så begge sider får farve. Tag dem ud af ovnen, når begge sider har taget farve, og de er sprøde og let gyldne. Det tager ca. 5-7 minutter på hver side, men hold øje.
  3. Rør det udskrabede kartoffel med bacon, 1 dl creme fraiche, chipotle hot sauce, salt og peber. Brug en ske til at fylde kartoffelskallerne op, og top med kødsauce og revet ost. Sæt kartoflerne i ovnen ved 225 gra­der i 15 minutter, så osten er smeltet, og fyldet varmet igennem. Server med den resterende creme fraiche og purløg.

Læs mere:

Annonce

Seneste nyt