0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Mike Karlsson Lundgren
Foto: Mike Karlsson Lundgren

Det er ikke bare gammelt husmorsludder, at vi skal spise suppe mod forkølelse. Bouillon lavet på ben og knogler styrker immunforsvaret.

Aftensmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Så let kan det gøres: Brug køleskabets rester i en himmelsk minestrone

Det her er del 3 af, hvordan du får en kylling til at række til fem dage. Basen til minestronesuppen er en bouillon, som du koger på skroget af din kylling. Du kan starte på suppen tirsdag aften eller i løbet af onsdagen, som det nu passer ind. Jo længere den får lov at koge, jo mere smag får den.

Aftensmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Til 4 personer

Arbejdstid: 1 t.

Samlet tid: 2-12 t.

Ca. 5 liter

Ingredienser

hønseskroget, ben og vinger
2 gulerødder
1/2 selleri
2 løg
top af 2 store porrer (gem den hvide del til fyld i suppen)
4 fed hvidløg
4 laurbærblade
10 sorte peberkorn
salt
5-6 liter vand – eller så meget der kan være i din største gryde

Til minestrone
150 g bacon i tern
1 liter bouillon
2 store kartofler
2 porrer
2 rødløg
200 g kogte hvide bønner
salt til tilsmagning, ca. 2 tsk.
1 lille bundt persille

Sådan gør du:

  1. Pil resterende kød af hønseskroget. Kødet skal du bruge til fredagsrisottoen, så sæt det på køl til fredag.
  2. Til bouillonen skal du begynde med at skære grøntsager og porrene op i grove tern og komme dem i en gryde. Du behøver ikke at skrælle dem, medmindre der er jord på. Også skaller af løg og hvidløg kan komme med. Kom også laurbær, peberkorn, salt, hønseskrog op i gryden, og dæk med vand. Bring i kog, og skum urenheder af toppen af gryden med en ske. Skru ned for varmen, så bouillonen bare lige står og simrer, læg låg på, og lad den stå så længe som muligt. Mindst 1 time, men gerne hele dagen eller natten over. Efterhånden som vandet svinder ind, hælder du mere på.
  3. Kog de hvide bønner, så de er møre og klar til minestronen.
  4. Si bouillonen gennem en fintmasket sigte eller gennem et klæde. Kasser suppeurterne. Fordel suppen i mindre beholdere, lad den køle af, og sæt på køl. Du skal bruge 1 liter bouillon til minestronen og 2 liter bouillon til de næste to dages måltider, så har du mere, kan du gemme det i fryseren.
  5. Til minestronen: Steg baconen gylden ved jævn varme i en gryde. Skær kartofler i tern, porrer i skiver og løgene i ringe. Steg grøntsagerne sammen med baconen nogle minutter. Tilsæt bouillon og bønner, og bring suppen i kog. Kog ca. 15 minutter, til kartoflerne er møre. Smag til med salt, og drys med persille.

Tip: Der findes ikke én bestemt opskrift på minestrone, og det er bare en genial suppe at gøre brug af, når der skal tages hånd om køleskabets rester. Bønnerne kan også sagtens udelades eller erstattes af linser, ris, pasta eller andet, hvis du foretrækker det.

Læs mere:

Annonce

Seneste nyt