0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Mike Karlsson Lundgren
Foto: Mike Karlsson Lundgren

Risottoen er det sidste, der kan vrides ud af din kylling. Husk at skrue højt op for varmen, når du steger dine svampe. Det giver dem en lækker stegeskorpe.

Aftensmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Så kan du godt åbne hvidvinen: Risotto med svampe, spinat og persille

Her er sidste del af, hvordan du får en kylling til at række til fem dage. Det er fredag, kyllingen synger på sidste vers, og det er tid til risotto og dermed en god grund til at åbne en flaske hvidvin.

Aftensmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Til 4 personer

Arbejdstid: 20 min.

Samlet tid: 40 min.

Ingredienser

350 g risottoris (alternativt grød- eller sushiris)
2 spsk. olivenolie
1 skalotteløg
2 dl hvidvin
2 tsk. salt
1 l hønsebouillon fra kyllingen (+ eventuelt lidt ekstra)
50 g god parmesan, finthakket eller fintrevet
300 g svampe (champignoner eller en anden slags, du kan lide)
25 g smør
1 tsk. salt
1 bundt purløg
1 bundt persille
pillede kyllingerester fra skroget
revet skal af 1 citron
friskkværnet sort peber

Sådan gør du:

  1. Steg risene let i olivenolien sammen med skalotteløg i en gryde eller sauterpande. Drys med salt, og hæld hvidvin på. Lad hvidvinen dampe næsten væk, mens du rører i risene.
  2. Tilsæt nu varm/kogende bouillon lidt efter lidt, mens du stadig rører, så risene ikke sætter sig fast på bunden af gryden/panden. Fortsæt på denne måde, til al bouillonen er brugt. Måske skal du bruge lidt ekstra. Det er vigtigt, at risottoen ender med en konsistens, som er blød og lind, ja, nærmest så du kan spise den med en ske.
  3. Tag risene af varmen, og vend med parmesan.
  4. Steg i mellemtiden svampene således: Hvis de er store, så skær/riv dem i mindre stykker. Kom dem op på en tør pande, og skru godt op for varmen.
  5. Når svampene begynder at syde, skruer du ned for varmen. Lad dem smide vandet, hvis de er fugtige, og læg så en god klat smør på panden. Drys med salt.
  6. Vend svampene med masser af krydderurter ved servering oven på risottoen. Top med kyllingerester fra skroget, citronskal, sort peber og mere parmesan.

Læs mere:

Annonce

Seneste nyt