0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Ditte Ingemann
Foto: Ditte Ingemann
Aftensmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nej, der er ikke kød i: Gullasch med kartofler og hvide bønner

Gullasch laves traditionelt med oksekød, men her har jeg erstattet kødet med soltørrede tomater og smørbønner. Retten får dybde og masser af smag fra hvidløg, tomatpuré og paprika, så du faktisk ikke savner kødet.

Aftensmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Til 4 personer
Arbejdstid: 20 min.
Samlet tid: 45 min.

Ingredienser

1 løg
4 fed hvidløg
2 spsk. smør til stegning
salt og peber
2 spsk. tomatpuré
1 tsk. røget paprika
2 tsk. sød paprika
3 gulerødder
4 små kartofler, ca. 200 g
1 rød peberfrugt
2 stængler bladselleri
50 g soltørrede tomater
6 dl grøntsagsbouillon
2,5 dl fløde
1 dåse smørbønner

Topping

bredbladet persille
cremefraiche

Sådan gør du:

  1. Hak løg og hvidløg fint. Smelt smørret i en gryde, og svits løg og hvidløg deri i 3-4 minutter under omrøring. Krydr med salt og peber. Tilsæt herefter tomat-puré og de to slags paprika.
  2. Skræl gulerødder og kartofler, og skær dem ud i små tern. Kom grøntsagsternene i gryden, og rør godt rundt.
  3. Skær peberfrugt, selleri og soltørrede tomater i små tern, og kom i gryden – krydr med salt og peber.
  4. Hæld bouillon ved, og lad det hele simre i 30-35 minutter, eller indtil kartoflerne og gulerødderne er møre. Herefter tilsættes fløde og bønner, og retten simrer videre i ca. 10 minutter. Smag til med salt og peber inden servering.
  5. Retten toppes med hakket persille og cremefraiche og serveres eventuelt med godt brød.

Læs mere:

Annonce

Seneste nyt