0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Lav gerne en stor portion af curryen, da den sagtens kan fryses, og som så mange andre gryderetter smager den faktisk bedre dagen efter, når smagene har fået lov til at udvikle sig.

Aftensmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Grøn simregryde: Krydret kikærtecurry med blomkål

En nem, vegetarisk hverdagsret med masser af krydderier. Du kan justere, hvor stærk retten skal være ved at tilsætte en smule frisk eller tørret chili.

Aftensmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Til 4 personer

Arbejdstid: 20 min.

Samlet tid: 40 min.

Ingredienser

2 spsk. kokosolie eller anden neutral olie
1 løg
4 fed hvidløg
15 g frisk ingefær
200 g blomkål
200 g kartofler
salt og peber
1 spsk. garam masala
1 tsk. tørret gurkemeje
2 dåser kikærter
2 dåser kokosmælk
2 dl grøntsagsbouillon
saft fra 1 lime
1 bundt koriander
eventuelt finthakket chili
cashewnødder

Sådan gør du:

  1. Finthak løg, hvidløg og ingefær. Fordel blomkål i små buketter, og skær kartofler i tern.
  2. Varm olie op i en stor gryde, og tilsæt finthakket hvidløg, løg og ingefær. Krydr med salt og peber, og lad det svitse i 3-4 minutter, indtil løgene bliver skinnende og en anelse brune i kanterne.
  3. Tilsæt herefter garam masala, gurkemeje og kikærterne, og svits videre i ca. 5 minutter, indtil kikærterne tager en smule farve. Tilsæt herefter de små tern af kartofler og bukketterne af blomkål, og krydr med salt og peber.
  4. Hæld kokosmælk og bouillon ved, og lad retten småsimre i ca. 35 minutter – rør undervejs. Tilsæt til sidst limesaft og hakket koriander. Smag til med salt og peber, og eventuelt en anelse chili.
  5. Retten kan spises, som den er, eller sammen med ris eller fladbrød. Prøv også at toppe retten med ristede cashewnødder.

Læs mere:

Annonce

Seneste nyt