0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Ditte Ingemann
Foto: Ditte Ingemann

Sørg for at krydre din grøntsagspizza tilstrækkeligt. Mange grøntsager smager meget mildt, så ofte er der brug for ekstra krydring.

Aftensmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lavet på surdej: Hvid pizza med cremefraiche og jordskokker

Vælg få, men gode råvarer til din pizza. Tænk gerne i både smag og konsistens – det kan være lækkert at toppe den bagte pizza med nogle friske, sprøde grøntsager, eksempelvis rucola, kål, tyndtskåret fennikel eller friske urter.

Aftensmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Til 4 personer

Arbejdstid: 45 min.

Samlet tid: 1 t.

Ingredienser

Pizzadej – giver 2 pizzabunde
4 dl vand
5 g gær
4 spsk. surdej – kan undlades og erstattes af vand
2 tsk. havsalt
ca. 300 g ølandshvede + ekstra til udrulning (almindelig hvede kan sagtens bruges)
ca. 200 g durummel

Fyld
200 g jordskokker
1 rødløg
1 porre
2 spsk. olivenolie
salt og peber
250 g frisk mozzarella
4-5 spsk. cremefraiche, 18 procent
frisk eller tørret rosmarin
olivenolie

Sådan gør du:

  1. Rør vand, gær, surdej og salt sammen. Tilsæt mel lidt ad gangen, indtil dejen er smidig; lad dejen hvile i minimum 30 minutter eller natten over på køl.
  2. Del dejen i to dele, og rul dem tyndt ud på et meldrysset bord, ca. 32 cm.
  3. Rens jordskokkerne grundigt, og skær dem i meget tynde skiver, brug eksempelvis et mandolinjern.
  4. Skær rødløg og rengjorte porrer i tynde skiver, og svits dem i olie på en pande i 4-6 minutter; krydr med salt og peber.
  5. Smør cremefraiche ud over hver pizzabund, fordel de tynde jordskokskiver og den stegte løgblanding. Skær den friske mozzarella i tynde skiver, og fordel den oven på fyldet. Drys hakket rosmarin, salt og peber over pizzaerne sammen med en smule olivenolie.
  6. Bag pizzaerne en ad gangen på en bagesten eller en meget varm bageplade. Det er vigtigt, at ovn og plade/bagesten er ca. 250 grader, og brug gerne varmluft. Pizzaerne bages i 12-14 minutter, eller indtil de er sprøde, gyldne og boblende.

Læs mere:

Annonce

Seneste nyt