Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.
Spørgeskema om automatisk oplæsningTil 4 personer
Arbejdstid: 45 min.
Samlet tid: 1 t.
Ingredienser
Pizzadej – giver 2 pizzabunde
4 dl vand
5 g gær
4 spsk. surdej – kan undlades og erstattes af vand
2 tsk. havsalt
ca. 300 g ølandshvede + ekstra til udrulning (almindelig hvede kan sagtens bruges)
ca. 200 g durummel
Fyld
200 g jordskokker
1 rødløg
1 porre
2 spsk. olivenolie
salt og peber
250 g frisk mozzarella
4-5 spsk. cremefraiche, 18 procent
frisk eller tørret rosmarin
olivenolie
Sådan gør du:
- Rør vand, gær, surdej og salt sammen. Tilsæt mel lidt ad gangen, indtil dejen er smidig; lad dejen hvile i minimum 30 minutter eller natten over på køl.
- Del dejen i to dele, og rul dem tyndt ud på et meldrysset bord, ca. 32 cm.
- Rens jordskokkerne grundigt, og skær dem i meget tynde skiver, brug eksempelvis et mandolinjern.
- Skær rødløg og rengjorte porrer i tynde skiver, og svits dem i olie på en pande i 4-6 minutter; krydr med salt og peber.
- Smør cremefraiche ud over hver pizzabund, fordel de tynde jordskokskiver og den stegte løgblanding. Skær den friske mozzarella i tynde skiver, og fordel den oven på fyldet. Drys hakket rosmarin, salt og peber over pizzaerne sammen med en smule olivenolie.
- Bag pizzaerne en ad gangen på en bagesten eller en meget varm bageplade. Det er vigtigt, at ovn og plade/bagesten er ca. 250 grader, og brug gerne varmluft. Pizzaerne bages i 12-14 minutter, eller indtil de er sprøde, gyldne og boblende.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter