Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Line Thit Klein/Freelance
Foto: Line Thit Klein/Freelance

Her er en påskeforret med forårsstemning; nu må foråret snart folde sig ud.

Aftensmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nu er det snart sæson: Grønne asparges med sennepsdressing, stenbiderrogn og æg

Her er den perfekte forårsret, så du er klar når den danske aspargessæson begynder. Det gør den i maj måned.

Aftensmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Til 4 personer

Ingredienser

1 1/2-2 bundter grønne asparges
1 spsk. olivenolie
saft af 1/2 citron
3-4 æg
1 lille rødløg
1 1/2 spsk. dijonsennep
1 1/2 spsk. æbleeddike
1/2 spsk. flydende honning
5 spsk. cremefraiche 18 pct.
200 g renset stenbiderrogn
1/2 lille bundt dild

Tilbehør
brød

Sådan gør du:

  1. Knæk bunden af de grønne asparges og kasser den. Snit 2-3 rå asparges i papirstynde, skrå skiver. Kom dem i en lille skål, og vend dem med olivenolie, lidt citronsaft, salt og peber.
  2. Kog resten af de hele grønne asparges i vand med salt 2-3 minutter, til de er let møre. Hæld vandet fra, afkøl let og vend dem med olivenolie, salt og peber.
  3. Kog æggene hårdkogte, 10 minutter, eller smilende, cirka 7 minutter. Pil dem og del dem i kvarte. Pil rødløget og skær det i små tern. Rør dijonsennep med honning, æbleeddike og cremefraiche, og tilsmag med lidt salt og peber.
  4. Anret de grønne asparges på et fad eller på tallerkener. Fordel striber af dressing hen over aspargesene, og top med en god skefuld stenbiderrogn, rødløg og fintsnittet rå asparges. Drys dild hen over retten, og fordel kvarte æg rundt omkring. Spis brød til.

Annonce

Seneste nyt