Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Mike Karlsson Lundgren
Foto: Mike Karlsson Lundgren

De pocherede æg er slet ikke så svære at lave, som de har ry for, hvis bare du følger anvisningerne her.

Aftensmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En helt genial ret: Pocherede æg med forårsgrønt i smørsauce

Retten er genial i al sin enkelhed: Grøntsagerne koges i vand og smør med eddike, som sammen med den flydende æggeblomme fra det pocherede æg danner den fineste sauce.

Aftensmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Til 4 personer
Arbejdstid: 20 min.
Samlet tid: 30 min.

Ingredienser

1 gryde med vand
2 tsk. salt
2 spsk. vineddike
4 æg
1 dl vand
50 g smør
5 spsk. hvidvinseddike
1 tsk. salt
8 nye gulerødder
4 forårsporrer eller 4 forårsløg
4 nye løg
1 håndfuld babyspinat

Sådan pocherer du æg:

  1. Bring vandet i kog sammen med salt og vineddike. Slå æggene ud i en skål hver for sig – forsigtigt, så de forbliver intakte og ikke flyder ud. Når vandet koger, skruer du ned, så det bare skælver. Rør rundt i vandet med en ske til der dannes en hvirvel, og hæld så forsigtigt æggene i et ad gangen. Sæt en timer på 3 minutter. Skru lidt op for varmen, så vandet igen begynder at skælve. Tag forsigtigt æggene op, når de 3 minutter er gået, og læg dem til afdrypning.

Sådan tilbereder du grøntsagerne:

  1. Bring vand, smør, eddike og salt i kog i en pande eller bred gryde. Klargør grøntsagerne, og skær dem i mindre stykker. Kom dem ned i det kogende vand, og lad dem simre i 5-8 minutter uden låg, til de er møre, og vandet er dampet væk, så kun smørsaucen er tilbage.
  2. Hæld grøntsagerne og saucen op i en skål, eller anret på tallerkner sammen med babyspinat. Kom pocherede æg på toppen. Når den let flydende blomme blandes med de syrlige smør, opstår ægte æggemagi.

Læs mere:

Annonce

Seneste nyt