Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Eva Helbæk
Foto: Eva Helbæk
Aftensmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Varmer i vintermørket: Grøn porresuppe med krydderurter

Mette Helbæks porresuppe er en grønnere version af den franske klassiker.

Aftensmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Porresuppen med kartofler og bacon er en klassiker fra det franske køkken, men her har jeg lavet en grønnere version, som effektivt kan afhjælpe vinterforkølelser og lavt immunforsvar. Jeg har nemlig smidt toppen i suppen også, da den faktisk er den mest potente del af porren, hvis man går efter sundhedsgevinsterne. Persille, hønsebouillon og hvidløg sørger i kombination for at hæve denne suppe til at være sand medicin i vintermørket.

Hovedret til 6-8 personer

Ingredienser

100 g bacon (kan udelades)
1 løg
2 fed hvidløg
500 g porre (1 stor porre)
250 g kartofler (2 store kartofler)
1 l hønsebouillon
100 g persille
50 g smør
salt til tilsmagning

Til servering
brød, olivenolie, friske krydderurter og radiser i skiver

Sådan gør du:

  1. Skær bacon i grove tern, og steg dem i en gryde, til de er let gyldne.
  2. Skær løg, hvidløg, porrer og kartofler i grove tern, og kom dem i gryden sammen med baconen. Lad dem brune – det tager 5-10 minutter.
  3. Hæld hønsebouillonen ved, og lad suppen simre i 10-15 minutter, til kartoflerne er møre.
  4. Hak persille groft, fjern de groveste af stænglerne, og kom persillen i gryden sammen med smørret. Blend suppen rigtig godt igennem med en stavblender. Du kan også blende suppen i en almindelig blender, men det er lidt mere besværligt, da den skal blendes i flere omgange, medmindre du har en kæmpestor blender.
  5. Spis suppen med et godt brød til, og top med lidt olivenolie, nogle håndfulde friske krydderurter og radiser skåret tyndt.

Læs mere:

Annonce

Seneste nyt