Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jonas Pryner Andersen
Foto: Jonas Pryner Andersen
Aftensmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sådan laver du dem selv: Muslinger dampet i hvidvin

Store, saftige, nydampede muslinger er en vidunderlig spise.

Aftensmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Duften af nydampede muslinger sender fluks tankerne i retning af en weekendtur til Paris med frokost på en god bistro, en kæmpe tallerken dampede muslinger med en kraftfuld suppe – kogt af muslingesaften fra dampningen.

’Moules et frites’, altså dampede muslinger, suppe og pommes frites, er en klassiker i Frankrig.

At spise kartofler til sine dampede muslinger giver god mening og gør retten til et hovedmåltid i stedet for blot en forret.

Et alternativ til pommes frites, der lystigt har sejlet rundt i friture for at opnå sprødhed, kan være at servere kartoffeltilbehør i form af gode ovnbagte kartofler, stegt med timian, hvidløg og krydret med citronskal, til dine dampede muslinger.

2-3 personer til forret

Ingredienser

1 kilo blåmuslinger
1 løg
1 gulerod
1 porre
2 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
4 dl hvidvin
1½ dl piskefløde
1 spsk. citronsaft
lidt revet citronskal
salt og peber
et halvt bundt groft hakket dild

Sådan gør du:

  1. Muslingerne gøres i stand. Løg, gulerod, porre og hvidløg klargøres og snittes i mindre stykker. Grøntsagerne ristes i en gryde ved svag varme ca. 5 minutter, indtil de er let møre. Hæld hvidvin ved og bring den til kogepunktet, og tilsæt så de rensede muslinger. Damp muslingerne under låg 4-5 minutter, til de er åbne og tilberedte. Muslinger, der ikke åbner sig, kasseres.
  2. Løft muslingerne op af gryden med en hulske, sigt muslingesaften og kog den med lidt piskefløde.
  3. Suppen krydres med citronsaft, citronskal, salt og peber, og inden servering tilsættes groft hakket dild.
  4. Muslingerne anrettes i dybe tallerkner, og suppen hældes herved. Server nybagt brød til.

Tip: Hvis du ønsker at servere dampede muslinger til hovedret, indkøbes 2 kilo blåmuslinger i stedet for 1 kilo.

Læs mere:

Annonce

Seneste nyt