0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Mette Mølbak
Foto: Mette Mølbak
Aftensmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Melanzane alla parmigiana: Grøn lasagne med aubergine og parmesan

En klassisk italiensk ret, hvor auberginer, parmesan og tomatsauce smelter sammen til en velsmagende, grøn lasagne.

Aftensmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Ingredienser

3 auberginer
groft salt

Tomatsauce
1 løg
1 fed hvidløg
olivenolie
100 g cherrytomater
flaske tomatpassata eller 2 dåser flåede tomater
1/2-1 spsk salt
evt. sukker

Desuden
parmesan
200 g mozzarella
rasp

Sådan gør du:

  1. Skær auberginerne i skiver af ca. ½ cm. Læg dem ud på bagepapir, og drys med salt. Lad dem trække ca. 30 minutter.
  2. Lav imens tomatsaucen. Hak løg og hvidløg, og steg det blidt i et generøst skvæt olivenolie. Tilsæt cherrytomater, og steg videre, til de revner let. Tilsæt tomater fra flaske eller dåse. Kom en smule vand i flasken, og ryst den, så det sidste kommer med ud. Tilsæt salt, og lad det simre ca. 45 minutter-1 time under låg, men lad det evt. koge ind, hvis det er for vandet. Smag til med salt og evt. sukker. Tænd ovnen på 200 grader.
  3. Auberginer: Når auberginerne har trukket, børstes det meste af saltet af. Dryp med olivenolie, og kom dem i en 200 grader varm ovn. Bag ca. 20 minutter, til de begynder at blive bløde.
  4. Tag dem ud af ovnen. Find et lasagnefad frem. Læg et lag tomatsauce i bunden af fadet. Kom skiver af auberginer over, så det danner et lag. Riv parmesan over. Gentag processen. Afslut med et lag tomatsauce. Fordel stykker af mozzarella over, riv ekstra parmesan, og dæk med rasp. Bag det i ovnen på 200 grader ca. 30 minutter, til toppen er smeltet og gylden. Lad den køle let af før servering, og spis evt. med en sprød salat til.

Læs mere:

Annonce

Seneste nyt