0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jenny Nordquist
Foto: Jenny Nordquist

Rispapir, rullet rundt om plantefarsen som en cigar, erstatter lammetarmen, der holder formen på farsen i en klassisk pølse.

Aftensmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Plantepølser med fennikel: Sådan laver du hotdog helt uden kød

Kan du få fingrene i en blok med røget tempeh, kan du fint skære en pølse ud af den og smide på panden. Eller hvorfor ikke grille en sommersød asparges og putte den i dit pølsebrød? Men skal der være grøn farsfest, så prøv denne plantepølse i sprødt rispapir. En utraditionel, men lækker bastard af en grillpølse, wonton og falafel.

Aftensmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Til ca. 8 pølserArbejdstid: 30 min.Samlet tid: 45 min.

Ingredienser

1 spsk. fennikelfrø
1 lille bundt løvstikke
250 g udblødte kikærter
100 g champignon
100 g røget tempeh (du kan erstatte med 2 tsk. røget salt og ekstra kikærter)
1 løg
1 squash
2 spsk. kartoffelmel
2 spsk. grøntsagsfond eller vand
rispapir
salt og peber
rapsolie til stegning

Sådan gør du:

  1. Rist fennikelfrø på en pande, til det begynder at ryge lidt, og køkkenet dufter af italiensk salami.
  2. Hæld de ristede fennikelfrø i en blender sammen med kikærter og løvstikke – du kan fint bruge både blade og stilke.
  3. Blend i 20-30 sekunder, til du får en grov falafelagtig fars.
  4. Hak løg groft, skær champignon i skiver og squash i små tern. Riv tempeh groft på et rivejern.
  5. Aftør panden fra før, hæld lidt olivenolie på, og sæt den på et blus på middel varme.
  6. Svits løg i et par minutter. Tilføj champignon og squash, og steg yderligere ca. 5 minutter, til grøntsagerne bliver gyldne. Tilføj tempeh, og steg yderligere et minuts tid, mens du rører godt rundt.
  7. Lad grøntsagsblandingen køle af et par minutter, inden du hælder den i blenderen sammen med kikærtefarsen. Tilføj kartoffelmel og fond, og blend det hele i 2-3 minutter, til du har en ensartet fars, der ikke må være for våd. Krydr med salt og generøse kværn peber.
  8. Varm godt med rapsolie op på panden, og gør klar til at rulle dine pølser i ’ristarmen’.
  9. Fyld en stor dyb skål med varmt vand, og dyp et ark rispapir 5-10 sekunder i vandet, indtil det begynder at bløde op.
  10. Læg papiret på et skærebræt, og tilføj en lille håndfuld fars, som du former som en aflang pølse i midten. Rul rispapiret så stramt om farsen som muligt. Du behøver ikke at forsegle en- den ligesom med en forårsrulle, du ruller den bare som en cigar.
  11. Placer pølserne på panden med fatningen ned mod olien. Steg 8-10 minutter alt efter størrelse, mens du vender pølserne undervejs, så de bliver gyldenbrune og sprøde på alle sider.
  12. Overfør til en tallerken med køkkenrulle, og lad dem dryppe af et par minutter.
  13. Server i en hotdog med alt det snask, du elsker.

Annonce

Seneste nyt

Artiklen er låst – Sådan kommer du videre:
Du er her
Vil du have adgang?
NEJ
JA
Vil du tillade dataindsamling?
NEJ
JA
Køb abonnement

Som abonnent kan du tilpasse hvilken data, der indsamles.

Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Log ind

Læs videre på to måder:

Bliv abonnent
eller

God journalistik er ikke gratis. For at kunne læse denne artikel skal du tillade at dine data bruges til statistik og marketing.

Du kan altid trække dit samtykke tilbage.