0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Ditte Ingemann
Foto: Ditte Ingemann
Aftensmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Så let er det at lave mad uden kød: Her er vores 10 bedste grønne opskrifter

Politiken MAD giver dig inspiration til nemme og lækre vegetariske retter.

Aftensmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Den ultimative grønne plantebøf

Jenny Nordquist/Freelance
Foto: Jenny Nordquist/Freelance

Lav gerne bøfferne ret tynde og vær ikke for nærig med olien, når du steger dem. Det giver en knasende sprød overflade og et lækkert bid i burgeren.

Cremede smørbønner med ristede græskarkerner

Claes Bech-Poulsen /
Foto: Claes Bech-Poulsen /

Bønner er alt andet end kedelige, når de bliver kogt til puré og smagt til med peanutbutter.

Ovnbagte nye kartofler med chunky grønærtehummus

Line Thit Klein
Foto: Line Thit Klein

En blød ærtehummus med citron, koriander og hvidløg danner bunden for et fad fuld af bagte kartofler, og det er godt. Top med sprød salat, og så er der grøn aftensmad, som alle vil elske.

Melanzane alla parmigiana

Mette Mølbak
Foto: Mette Mølbak

En klassisk italiensk ret, hvor auberginer, parmesan og tomatsauce smelter sammen til en velsmagende, grøn lasagne.

Bagte auberginer med citron-hvidløgs-miso

Ditte Ingemann
Foto: Ditte Ingemann

Auberginer findes i mange varianter, men er typisk aflange eller ægformede. Dressingen her med miso og tahin tilfører masser af smag til det bløde, bagte ’kød’.

Malfatti in umido

Line Thit Klein
Foto: Line Thit Klein

Malfatti betyder løst oversat ’dårligt formet’ og er en form for ricottadumplings i tomatsovs. De smager vidunderligt og er et godt alternativ til pasta.

Crespelle med østershatte og palmekål

Line Thit Klein
Foto: Line Thit Klein

Dette er en slags lasagne med pandekager som pastaplader. Du kan nemt skifte pandekagerne ud med plader af hjemmelavet pasta.

Fladbrød med aubergineshawarma og urtedressing

Ditte Ingemann
Foto: Ditte Ingemann

Mellemøstens populære street food kommer her i en hel grøn udgave, hvor aubergine giver fylde og smag.

Hjertesalat med aubergineyoghurt og shatta

Jenny Zarins
Foto: Jenny Zarins

Salaten her fungerer fint som både forret, mezzeret og tilbehør. ’Banket agurk’ lyder dramatisk, men agurkekødet skal bare stødes lidt, så smagen kan trænge ind i det.

Auberginer, kikærter og tomater i fad

Jenny Zarins
Foto: Jenny Zarins

Der er associationer til den græske ret musaka her, både hvad navn og ingredienser angår. Det er en vegetarisk version af netop den ydmyge, men sunde og mættende og helt igennem lækre ovnret.

Læs mere:

Annonce

Seneste nyt