0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Louise Beck Brønnum
Foto: Louise Beck Brønnum
Aftensmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Til en sprød salat: Knuste kartofler med rygeostcreme og sprød æblesalsa

Rygeost og kartofler er bare et stærkt makkerpar. Rygeostens røg sammen med kartoflen giver en helt unik synergieffekt – en velsmagende umamibombe uden lige. Med de første æblers syre og sødme bliver der skabt et modspil i både tekstur og smag til den cremede rygeost. Nyd med en sprød salat til.

Aftensmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Til 4 personer
Arbejdstid: 25 min.
Samlet tid: 25 min.

Ingredienser

Kartoflen
400 g små kartofler (gerne gulkødede og faste såsom sorterne hansa eller æggeblomme)
1 spsk. salt

Rygeost
200 g rygeost
2-3 spsk. kartoffelvand fra kogevandet
saft og skal af 1/2 citron

Æblesalsa
saft af 1/2 citron, økologisk 2 spsk. god olivenolie
1 tsk honning
salt og peber
1-2 små skalotteløg
2 stk. danske æbler (discovery)
1 håndfuld bredbladet persille

Sådan gør du:

  1. Rens kartoflerne, og kom dem i en gryde dækket med vand og en god spiseskefuld salt. Kog kartoflerne, indtil de er godt møre – ca. 10 minutter. Gem kogevandet.
  2. Imens blander du citronsaft, olivenolie, honning, salt og peber i en skål. Pil skalotteløget, skær i tynde ringe, og kom op i skålen til dressingen. Skyl, og skær æblerne ud i små tern, og kom i skålen. Rens den bredbladede persille, og hak det groft. Kom op til det andet i skålen, og rør rundt. Sæt til side.
  3. Kom rygeost og skal af en halv citron i en ny skål. Pisk langsomt med en elpisker lidt af kartoffelkogevandet i for at få det cremet. Smag til med citronsaft, salt og peber. Anret i et tykbundet fad.
  4. Hæld resten af vandet fra de færdigkogte kartofler.Giv dem et let pres med to fingre på midten så de mases, og anret dem oven på rygeostecremen. Kom til sidst den friske æblesalsa over, og server straks som tilbehør eller som hovedret med groft brød og en sprød grøn salat.

Læs mere:

Annonce

Seneste nyt