0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Louise Beck Brønnum
Foto: Louise Beck Brønnum

Aloo gobi er en klassisk indisk ret, med kartofler og blomkål svøbt i den fede og krydrede kokosmælkssauce.

Aftensmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En vinder på en kold efterårsaften: Sådan laver du den indiske klassiker aloo gobi

Aloo betyder kartoffel og gobi blomkål, hvilket udgør hovedingredienserne i denne skønne indiske ret. De varme krydderier passer perfekt til efterårets første kolde dage, og kartoflen er fantastisk til at omfavne krydderiernes styrke og afrunder smagen til en velbalanceret karryret. Server med ris, perlespelt eller naanbrød og en god klat yoghurt til.

Aftensmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Til 4 personer
Arbejdstid: 45 min.
Samlet tid: 50 min.

Ingredienser

Kartoffel
300 g kartofler (gerne kogefaste sorter såsom folva eller hansa)
1/2-1 blomkålshoved (afhængig af størrelsen)

Creme
1 stort løg
2 revet hvidløgsfed
1 spsk. revet ingefær
1 dåse hakkede tomater
1 lille dåse kokosmælk eller 1/2 dl fløde
1/4 tsk. gurkemeje
4 cashewnødder
2 dl kartoffelkogevand

Krydderier
1 tsk. spidskommen
1 grøn chili eller 1 ekstra tsk. chilipulver
2 tsk. garam masala
1 tsk. stødt koriander
1/2 tsk. stødt chili eller stærk paprika
2 tsk. salt
1 bundt frisk koriander

Sådan gør du:

  1. Rens, og skær kartoflerne i tern. Skyl, og skær blomkålshoved i små buketter. Kom kartoflerne i en gryde med vand, og bring dem i kog. Kog i 5 minutter under låg. Sluk for varmen, og kom blomkålshovederne ned til kartoflerne, sæt låg på, og lad stå. De skal ikke være gennemkogte. Gem vandet.
  2. Gør alt klar til stegning: Rens, pil, og skær løget i fine små tern. Riv hvidløg og ingefær. Skyl, og tag kernerne ud af den grønne chili, og behold dem hele. Blend de hakkede tomater med kokosmælk, gurkemeje og cashewnødder til en pasta, og sæt til side. Kom de udkernede grønne chilier, garam masala, stødt koriander, chilipulver og salt i en lille skål, og sæt til side.
  3. Hvis du laver ris eller perlespelt til, kan det passende sættes over nu.
  4. Tag en tykbundet gryde eller pande, og tænd for varmen.
  5. Kom lidt olie på, og tilsæt løg og spidskommen. Sauter, indtil de bliver gennemsigtige. Tilsæt skålen med krydderier, og sauter yderligere 1-2 minutter. Tilsæt den blendede tomatpasta, og lad det småsimre under omrøring i 3-4 minutter. Tilsæt 1-2 deciliter af kartoffelkogevandet. Lad det småsimre i yderligere 5 minutter, mens du rører. Tilsæt kartofler og blomkålsbuketter, og rør.
  6. Lad det småsimre i 5 minutter, og smag til med salt og peber. Drys frisk koriander på toppen, og server straks med ris eller naanbrød og en god klat yoghurt.

Læs mere:

Annonce

Seneste nyt