0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Louise Beck Brønnum
Foto: Louise Beck Brønnum

Server røstien med en frisk syrlig salat til for at bryde den fede og tunge umamismag.

Aftensmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ren umami: Kartoffelrøsti med ragu af efterårssvampe og smilende æg 

Røsti er oldschool, men ikke desto mindre en delikat spise med sit sprøde ydre og bløde indre. Porre og kartofler er også bedste venner, og i denne udgave er synergien mellem kartoflens sprøde tekstur og porrens smag bare mums.

Aftensmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Til 4 personer
Arbejdstid: 45 min.
Samlet tid: 45 min.

Ingredienser

Kartoffel
3-4 bagekartofler (gerne melede sorter såsom king edward eller bintje)
2 tsk.salt
1 porre
20-30 g smør

Svampe
250 g svampe (f.eks. østershatte, champignon, kejserhatte)
2 fed hvidløg
1 porre
3 kviste timian olivenolie
20 g smør
salt og peber
1 dl hvidvin

Æg
4 æg
1/2 bundt purløg

Sådan gør du:

  1. Sæt vand over til kogning i en gryde. Når vandet koger, kom da de 4 æg i, og kog dem i 6 minutter. Tag tid. Kom æggene i koldt vand, når de er færdige.
  2. Mens æggene koger, kan du rense kartoflerne og rive dem på den grove side af rivejernet. Rens porrerne grundigt, og skær den ene af de to i stykker på størrelse med en finger. Læg den anden til side. Lav herefter fine strimler ved at skære porrestykkerne på langs. Kom strimlerne ned til kartoflen. Kom 1 spiseskefuld salt ned til porren og kartoflen, og rør rundt. Lad stå i 10 minutter.
  3. I mellemtiden kan du rense og skære svampene i grove stykker, hvidløg i fine skiver og den anden porre i små ringe. Tag en ny gryde, og fordel hvidløg, porre og timian i bunden af gryden. Kom svampe hen over, og krydr med salt, peber, olivenolie og smør. Kom låg på, og sæt ved middelvarme i 5-8 minutter.
  4. Pres nu kartoflen og porrestrimlerne hårdt, så vandet klemmes ud, og hæld det fra.
  5. Varm en stor pande op, og tilsæt smør. Når det bruser op, fordel kartoffel og porre ud uden at trykke det ned. Skru ned, og lad småstege i 8-10 minutter. Tag låget af svampene, rør rundt, og nyd den skønne duft. Kom hvidvin ved, og skru ned. Vend kartoffelrøstien, og giv endnu 8-10 minutter på den anden side eventuelt med et lille klat ekstra smør. Pil æggene. Anret kartoffelrøsti lige inden servering, og skær eventuelt i 2 eller 4 stykker. Kom svamperaguen over, og slut af med de smilende æg og friskklippet purløg.

Grønt: Vil du have endnu mere grønt i retten, eller bryder du dig ikke om porrer, kan du også lynsvitse kål sammen med svampene.

Læs mere:

Annonce

Seneste nyt