0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Louise Beck Brønnum
Foto: Louise Beck Brønnum
Aftensmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Japansk inspireret: Nudler med kartoffel, kål og miso

Denne ret er inspireret af den japanske gryderet nikujaga, hvor kartofler med andre grøntsager bliver dampet i en sød sauce med soja, mirin og sake. For at komme ekstra knald på smagen tilføjes miso til den skønne kål, der har indledt sin sæsonstart.

Aftensmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Til 4 personer
Arbejdstid: 40 min.
Samlet tid: 40 min.

Ingredienser

Kartoflen
300 g kartofler (gule og kogefaste sorter som ditta eller hansa)
1 håndfuld ristede valnødder
1 spidskål
4-5 stængler grønkål
4-5 forårsløg
2 fed hvidløg
1 spsk. revet ingefær
2 spsk. olie

Sauce
1 dl lys miso
1,5 dl kartoffelvand (eventuelt med dashi granulater eller 1/2 spsk. fiskesauce som kan fås i asiatiske supermarkeder)
5 spsk. mirin (eller 2 spsk. riseddike og 1/2 spsk. sukker)
3 spsk. sojasauce
2 spsk. sake elle hvidvin
2 spsk. sukker

Desuden
400 g brede risnudler

Sådan gør du:

  1. Rens, og skær kartoflen i grove tern. Kom dem i en gryde dækket med vand og 1 teskefuld salt. Bring i kog, og kog i 8 minutter. Sluk, og hæld vandet fra (gem 1,5 deciliter), og lad kartoflerne dampe af. Rist valnødder i ovnen eller på en pande, mens kartoflerne koger.
  2. Bland alle ingredienser til saucen, og sæt til side.
  3. Rens, og skær kål i grove strimler og forårsløg i tynde skiver (gem den grønne del til pynt). Riv hvidløg og ingefær.
  4. Kog risnudler efter anvisningen på pakken.
  5. Tag en stor pande eller wok, og tænd for fuldt blus. Skru ned, og tilsæt olie. Kom kartofler i, og sauter, indtil de begynder at tage farve, 3-5 minutter. Tilsæt herefter forårslåg, ingefær og hvidløg, og sauter yderligere 1 minut, indtil det begynder at dufte. Kom kål i, og sauter 1-2 minutter. Tilsæt sauce og ristede valnødder. Lad det koge op, skru så ned, og lad det småsimre i et par minutter.
  6. I tallerkenerne anrettes nudler i bunden, kartoffelwok ovenpå og forårsløggrønt på toppen.

Læs mere:

Annonce

Seneste nyt