0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jonathan Lovekin
Foto: Jonathan Lovekin

Portobellobøfferne her forsøger ikke at være bøffer – de er bare lige så gode som enhver anden bøf (endda med en mos til, der nemt kan hamle op med kartoffelmos), om ikke bedre.

Aftensmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Portobellobøffer med butterbeanmos

Egentlig er vi ikke vilde med at kalde grøntsager for ’bøffer’ eller ’frikadeller eller ’schnitzler’, fordi det føles, som om vi forsøger at sælge dem som noget andet og bedre end det, de er. Grøntsager behøver jo ingen forbedring – de er forrygende, som de er! Men af og til kan man ved at bruge et kødnavn bedre forklare, hvad det er, retten kan, og hvor godt den smager.

Aftensmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Til 4 personer
Arbejdstid: 45 min.
Samlet tid: 1,5 t.

Ingredienser

Portobellobøffer
8 mellemstore eller store portobellosvampe (ca. 650 g) uden stokke
10 fed hvidløg
1 løg, skåret i både (150 g)
1 1/2 spsk. chipotleflager
1 rød chili (15 g)
4 tsk. spidskommenfrø, stødt groft i en morter
1 spsk. korianderfrø, ristede og stødt groft i en morter
2 spsk. tomatpuré
4 dl olivenolie

Butterbeanmos
1 glas gode, kogte, store butterbeans, afdryppede (500 g)
1 1/2 spsk. citronsaft
1 spsk. olivenolie
flagesalt

Sådan gør du:

  1. Forvarm ovnen til 150 grader varmluft.
  2. Kom samtlige ingredienser til bøfferne samt 1 spiseskefuld flagesalt i en stor gryde, der kan tåle at komme i ovnen og har tilhørende låg. Læg svampene, så de har den kuplede side opad, læg et stykke bagepapir over, og tryk det ned, så det dækker alle ingredienserne. Læg låg på gryden, og stil den i ovnen i 1 time. Vend svampene, læg papir og låg på plads igen, og giv dem 20 minutter mere i ovnen, eller til svampene er meget møre, men stadig holder faconen. Flyt svampene over på et skærebræt, halver dem, og læg dem til side.
  3. Tag med en ske løg, hvidløg og chili op af gryden (smid chilistilken væk) – det gør ikke noget, hvis der følger lidt af olien og krydderierne med. Purer dem grundigt i en minihakker eller foodprocessor. Hæld løgpureen tilbage i gryden, læg svampehalvdelene i, og stil gryden på komfuret ved middelhøj varme. Lad det hele simre i 5 minutter, så smagsnuancerne når at blande sig godt.
  4. Gør bønnemosen klar, mens svampene er i ovnen: Kom de afdryppede butterbeans i en foodprocessor sammen med citronsaft, olivenolie, en halv teskefuld flagesalt og to spiseskefulde vand. Purer, til mosen er helt jævn. Skrab den derpå over i en mellemstor gryde, og varm den igennem ved middelhøj varme i ca. 3 minutter.
  5. Fordel butterbeanmosen på fire tallerkener, når retten skal serveres. Anret fire halve svampe på hver tallerken, og dryp rundhåndet med olien og dens krydderier.

Læs mere:

Annonce

Seneste nyt