0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Sofie Kampmark
Illustration: Sofie Kampmark

Få opskriften fra Poulette: Mapo tofu-sandwich med sichuanpeber og spicy bønnemayo

Martin Ho fra Poulette i København fortæller, hvordan de giver tofu nyt liv.

FOR ABONNENTER

Jeg er vokset op med en mor fra Taiwan, der købte frisk tofu hos de kinesiske restauranter i København, og frøs resterne ned, når vi ikke spiste op. Det viste sig at være ret genialt, for når du fryser tofu, bryder det proteincellerne ned og udvider tofuen, så der skabes små luftlommer. De lommer bliver pumpet fuld af smag, når du lægger den i en lage natten over med salt, krydderier og honning.

Den her sandwich er inspireret af den kinesiske ret mapo tofu, som er et samspil mellem det florale og let bedøvende sichuanpeber og varmen fra chili. Vi friterer en pankopaneret tofuklods, som bliver malet med chiliolie og en pasta lavet på fermenterede bønner – doubanjiang – og grøntsagsfond. Sandwichen er bygget op af en ristet briochebolle smurt på indersiderne med en mayo lavet på blendet doubanjiang. Ovenpå følger lag af syltede agurker, friteret tofu, finthakket forårsløg og sprød icebergsalat. Saft, knas, spice og essensen af mapo tofu i en sandwich, lavet på ingredienser, du kan finde i et asiatisk supermarked.

Poulette, en ny vinbar og fried chicken-restaurant, ligger på Nørrebro i København.

Bliv abonnent på Politiken MAD, og få adgang til hele artiklen

Du får de næste tre numre Politiken MAD leveret direkte til din dør og fuld adgang til alle artikler digitalt.

Køb abonnement