0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Line Thit Klein
Foto: Line Thit Klein

Sellerischnitzel var en klassiker i 80'erne, men den holder endnu.

Aftensmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Pynt med friskrevet peberrod og dild: Sellerischnitzel med citron og kapers

Det bedste bud på en plantebøf, hvor overfladen bliver helt sprød og selleriens indre blødt.

Aftensmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Til 4 personerArbejdstid: 20 min.Samlet tid: 20 min.

Ingredienser

1 knoldselleri
4 spsk. mel (hvedemel, fuldkornshvedemel eller rugmel)
salt og peber
2 æg, let sammenpiskede
200 g rasp
150 g smør til stegning

Topping til servering
2 spsk. smør
4 spsk. kapers
1 skalotteløg, fint hakket
1 spsk. revet citronskal
saft fra 1/2 citron
2 spsk. frisk revet peberrod
3-4 kviste dild

Sådan gør du:

  1. Skrub sellerien grundigt, og skær derefter al den skræl af, som du ikke kan få ren. Skær sellerien vandret i 2 centimeter tykke, runde skiver og halver derefter hver skive. Sæt 3 tallerkner i række på bordet. Fyld den første med mel blandet med salt og peber, den anden med de sammenpiskede æg og den tredje med rasp.
  2. Vend hvert stykke selleri, så det er helt dækket i mel, dernæst i æg og til sidst i rasp.
  3. Smelt smørret i en stor stegepande, og steg selleristykkerne i ca. 5 minutter på hver side.
  4. I en anden pande smeltes smør, og kapers og skalotteløg sauteres i 3-4 minutter, tilsæt citronsaft og -skal, og vend godt rundt. Server hen over de stegte selleri, og pynt med peberrod og dild.
  5. Server med en kålsalat til.

Læs mere:

Annonce

Seneste nyt