Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.
Spørgeskema om automatisk oplæsningTil 4 personerArbejdstid: 20 min.Samlet tid: 20 min.
Ingredienser
1 knoldselleri
4 spsk. mel (hvedemel, fuldkornshvedemel eller rugmel)
salt og peber
2 æg, let sammenpiskede
200 g rasp
150 g smør til stegning
Topping til servering
2 spsk. smør
4 spsk. kapers
1 skalotteløg, fint hakket
1 spsk. revet citronskal
saft fra 1/2 citron
2 spsk. frisk revet peberrod
3-4 kviste dild
Sådan gør du:
- Skrub sellerien grundigt, og skær derefter al den skræl af, som du ikke kan få ren. Skær sellerien vandret i 2 centimeter tykke, runde skiver og halver derefter hver skive. Sæt 3 tallerkner i række på bordet. Fyld den første med mel blandet med salt og peber, den anden med de sammenpiskede æg og den tredje med rasp.
- Vend hvert stykke selleri, så det er helt dækket i mel, dernæst i æg og til sidst i rasp.
- Smelt smørret i en stor stegepande, og steg selleristykkerne i ca. 5 minutter på hver side.
- I en anden pande smeltes smør, og kapers og skalotteløg sauteres i 3-4 minutter, tilsæt citronsaft og -skal, og vend godt rundt. Server hen over de stegte selleri, og pynt med peberrod og dild.
- Server med en kålsalat til.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter